ucraina razboiul din ucraina
ucraina

Ucraina suntem Noi! Ucraina suntem TOTI!

Sal’tare. Vin stirile despre razboiul din Ucraina de langa noi zi de zi. Si sunt sau suntem tentati sa le spunen NU. Sa inchidem pur si simplu televizorul sau radioul si sa ne prefacem ca nu exista. Doar ca atunci cand ii vedem pe acei oameni napastuiti care arata fix ca noi, nu putem sa spunem NU.

Iar daca ne uitam mai atent la Ucraina

… la toate localitatile lor, vedem ca seamana izbitor cu ale noastre. Uite de exemplu, la inceputul razboiului, cand a picat prima bomba intre niste blocuri. Mai exact era la un loc de joaca, gol la ora aceea a diminetii. Ei bine locul ala arata fixa cum arata un colt dintr-un Residence din Bragadiru sau Militari. Probabil nu o sa va vina sa credeti, dar pana si culorile blocului respectiv erau la fel ca ale celor vazute de mine in Bragadiru si Militari

Pe de alta parte, ma uit pur si simplu la fetele lor si unii dintre ei semana cu vecinul meu Vasilica sau cu varul meu Sorin. Unul se plimba pe bicicleta (sigur, printre bombe) fix cum ma duceam eu pe vremuri (inainte de Pandemie) la birou cu draga mea tzoacla. Insa ce vreau sa retinem cu totii este ca noi ca indivizi est-europeni, indiferent de limba sau diaclectul vorbit, suntem cam la fel.

Asa ca ar trebui sa „digeram” cu grija stirile mai mult sau mai putin alarmiste. Si daca vrem sa intelegem mai bine acel colt de lume cred ca ar fi bine sa „degustam” din cand in cand si newsletter-ul celor de la Veridica.Ro. Pentru a acolo chiar veti intelege algoritmii si caile de manipulare si persuasiune ale celor care vor sa transmita stiri false despre Ucraina.

Si nu in ultimul rand…

Faceti un tur al parculetelor din catierele marginase ale Bucurestiului (gen Giulesti, Militari). Si este imposibil sa nu auziti macar o familie vorbind in ucraineana. Iar daca ai vostri copii vor intra in contact cu copii lor la fotbal in parc. Sau daca voi ii veti cunoaste pe parintii acelor copii, veti vedea „magia”. La ce ma refer? La o chimie cu acei oameni pe care nu ii cunoasteti, dar cu care pareti sa aveti o „chimie”. Sau poate am fost eu foarte norocos pana acum de la inceputul razboiului din Ucraina.

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii: Forbes.Ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*