Epopeea Florilor, ultimul episod! Tuberozele, flori si gradini.

Ok. Sa incheiem Epopeea florilor dupa primele doua parti (Regina Noptii & Leaganul Copilariei), despre…

Flori si gradini

Acele flori ale copilariei de langa leagan si-au pus cumva amprenta asupra adolescentului care am devenit. Si nu mai departe de clasa a X-a, mergand cu trenul la bunici, clasicul personal Bucuresti Ploiesti… am dat pentru un „pasionat de flori”. Sa ne intelegem, erau anii ”90 si noi credeam ca putem face orice. iar domnul acest mi-a spus:

Stii ca exista o planta cu care poti face avere? – Flori si gradini

Evident ca, fiind anii ”90, cand oamenii sufereau din plin de lipsa banilor, pentru ca venisera problemele de genul denominarii. Inflatia era galopanta. si atunci din gura acestui om eu am auzit de Tuberoze sau Chiparoase. Sunt florile acelea tip spic, cu mai multi boboci, care miros foarte frumos. Sigur le vedeti si le mirositi la florarie atunci cand suntem in mijlocul verii. Si auzind eu acest lucru am crezut ca dau LOVITURA. Domnul acela mi-a zugravit in culori foarte vii ceea ce insemna facutul averii vis-a-vis de aceste flori si eu l-am crezut. Era probabil un soi de MLM al zilelor ce stateau sa vina.

Ideea pusa in practica – Flori si gradini

Si iata-ma pe mine cu mainile tremurande in Piata Moghioros, de unde mi-am luat primii 10 bulbi de tuberoze. Le-am planta plin de speranta. era luna Iunie, mai exact sfarsitul lunii. De abia intraseram in vacanta si asteptam cu interes sfarsitul verii, in care urma sa vad cele 10 tulpini de tuberoze si cei 10 bulbi acare aveau sa devina bulbi centrali (productivi de flori). Nu sti cati dintre voi sunteti familiarizati cu termenii si ideea de inmultire a lor.

Final cu… surpriza! – Flori si gradini

Acele flori nu s-a inmultit asa cum speram eu sia sa cum imi povestise mie „florarul minune din trebn”, pentru ca bulbii nu fusesera toate „centrali”, asa cum mi-l vanduse „antreprenorul din piata”. Si unele dintre ele statusera intr-o zona umbrita si am aflat atunci ca nu le era chiar bine. Bunica mea nu le udase si nic nu ma lasa pe mine sa la ud, cu motivatia: NU PUI TU MANA MAICA, CA NU STII SA LE UZI! PLEACA DE AICI, CA ESTI MIC SI NU STII!!!

Anii au trecut, am ajuns al 41 de ani. Tuberozele de la care inca mai avem bulbi din vremea aceea, poarta acum in toate curtile in care am lucrat sau in care le-am oferit numele de FLORILE LUI ANDREI. Asa ca o poveste amuzanta despre incercari de a face afaceri in domeniul agricol. NU stiu daca ma voi opri din a lucra in gradina, dar cu siguranta nu voi mai incerca sa fac afaceri in AGRICULTURA, pentru ca nu sunt facut pentru asa ceva.

Sau poate nu am gasit inca partenerul cu care sa pot porni un astfel de demers. Pentru ca in ultimul timp am tot auzit multe povestim despre oameni care nu „atacasera” corect anumite domenii. Iar dupa aceea, cu un guidance corect si cu un plan bine stabilit si-au gasit „drumul” si mai ales SUCCESUL pe acel drum. Cine stie, poate si eu sunt facut pentru acest domeniu (flori si gradini). Voi ce spuneti? Va astept cu mare drag in comentarii.

Cam atat despre „agricultura a la Andrei” – Flori si gradini

flori si gradini

2 comentarii publicate

  1. Eu stau la blog şi nu mă omor după flori în ghiveci. Am un arbore de cauciuc şi încă cîteva plante exotice fără flori, dar în general prefer în natură, unde e locul lor.

    • Eee cine stie. Poate ca la batranete iti vor placea. Este timp destul sau poate tu nu esti facut. Asta este frumusetea omenirii, Suntem toti diferiti si suntem minunati IMPREUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*