Sal’tare
Pentru a trece cu bine o criza (asa cum o avem pe cea de acum dupa Pandemie) ar trebui sa ne gandim in primul si in primul rand la ce era gresit in filozofia pietei muncii de dinainte de pandemie si
(mai ales!) ce ar trebui adaugat acum, la actualul mediu al muncii.
Evident ca toata lumea (deja!) s-a gandit la implementarea cat mai eficienta a TELE-MUNCII. Si pana acum, multi dintre „jucatorii” importanti de pe piata, par sa fi implementat deja destul de bine acest concept. Problema insa (in opinia mea personala) este de a duce mai departe acest concept.
Piata muncii Romania si empatia angajatorilor
De ce sa ducem mai departe acest concept? De ce sa gandim pesimist in aceasta privinta, cat timp natiunile vest-europene par sa gandesca mai degraba pozitiv?
Pentru ca societatatea noastra este una neobisnuita cu regulile si drept dovada este trendul crescator al imbolnavirilor de COVID din ultimele zile. Asa ca piata muncii Romania ar trebui sa regandeasca si filozofia Empatiei oferita angajatilor.
Pana acum erau clasice TEAMBUILDING-urile sau poate conferintele finalizate cu socializare la o bere. Dar iata ca actualele conditii nu ne mai permit aceste lucruri.
Pai si ce facem?
Daca ma intrebati pe mine (cat timp inca sunt permise intalnirile pana la 16 persoane, cu pastrarea distantarii sociale) as propune intalniri pe echipe (in prima faza). Si in a doua faza intalniri pe echipe, dar unite cu ajutorul aplicatiilor care ne-au ajutat atat de mult in aceste perioade (ZOOM, TEAMS, SKYPE, etc.)
Si in rest, avand in vedere ca mai toate companiile au avut un castig din punct de vedere al cheltuielilor cu sediile in care se desfarura activitatil. Eu unul as oferi tichete / vouchere cu prime la cel putin doua luni, in asa fel in cat angajatii sa simta angajatorul ca un „partener de drum” in aceasta perioada grea pentru piata muncii Romania.
A fost doar parerea mea.
Andrei
KIP IN TACI
Sursa imaginii – Rador.Ro (Piata muncii Romania)
Foarte bun articolul, big like!
Ma bucur ca va place!
Interesant punct de vedere, din pacate nu poti face micromanagement cu atatea milioane de oameni, mai ales in Romania unde sunt atatia conspirationisti…
Asa este, dar putem sa le reamintim foarte apasat si constant celor iresponsabili ca sa nu ne strice toata treaba..
Interesant!