adopta un fermier
adopta un fermier - meserii si meseriasi

Adopta un fermier si Meserii + meseriasi – 2021

Sal’tare dragilor. Am vazut de dimineata un reportaj despre Adopta un fermier. Ma gandeam acum (este sambata seara si ma duc la Fermierul de la care imi iau eu produsele traditionale). Imi este Prieten bun din facultate si am avut incredere in actiunile lui inca de a inceput, pentru ca am stiut ca face mereu alegeri bazate pe un RESEARCH indelungat. Si asta mi-a dovedit-o in nultimii ani prin calitatea branzei si a cascavalului produs la el in ferma.

Evident ca m-a convins si cu produsele lui de „vara”… legume gen rosii, castraveti, ardei… crescuti cu atat de multa grija, incat o „simti” in salata.

Cum am gandit… „fidelitatea” – Adopta un fermier

In timp ce ma duceam sa imi iau produsele de la Prietenul meu Catalin, ma gandeam la cate meserii si meseriasi sunt eu „abonat”, fidel de mult timp. Ei bine daca stau sa ma ganesc bine am avut o perioada buna frizerul. Dupa care am oprit „colaborarea”. Acum nu mai am Frizerie la care sunt abonat.

Pe de alta parte m-am gandit daca am vreun alt merias la care sunt „abonat”. Si am ajuns la concluzia ca ar fi Cizmarul. Doar ca in ultimul timp nu am mai prea reparat, pentru ca avand in vedere actualele vremuri si actualele preturi. Insa sunt unii pantofi la care tin si pentru care din cand in cand am fost sa le schimb flecurile. Sigur ca nu mai sunt la moda „schimbarile de flecuri”, dar eu incerc sa supravietuiesc cu EI.

Evident ca poate aceste meserii nu sunt unele FOREVER. Dar sa fim seriosi. Oricat am cauta in magazine, nu vom gasi niciodata un costum care sa ni se potriveasca PERFECT. Asa ca daca vrem sa ni se potriveasca BINE, „adoptam un croitor”. Si va spun asta amintindu-mi de un podcast ascultat zilele trecute in care Bordea povestea ca el si-a facut un costum „perfect” la batrana casa de moda Venus. Si spuneau baietii la podcast ca „orice conformatie ai avea”, la acei „vrajitori” vei arata mereu Foarte Bine. Acel costum va cadea pe tine ca „IN FILME„.

Si totusi… Adopta un fermier

Pe de alta parte m-am gandit daca am un alt meserias / mestesugar care ma ajuta si am ajuns la concluzia ca ultimul ar fi doar cizmarul, insa foarte rar, pentru ca preturile actuale ne permit mai mult „nou”. Asa ca eu ma gandesc din ce in ce mai tare „sa adopt” un Croitor. De ce? Pentru ca nu mi se va potrivi un costum 100% atunci cand il voi cumpara.

Si daca tot povesteam mai sus de „casa de moda Venus”, tot Bordea spunea ca pe el l-au facut sa fie perfect la nunta. Si credet-ma pe cuvant ca orice conformatie ai, croitorii aceia vor gasi solutia perfecta pentru TINE. Vei fi ca in fime. Un fel de fake James Bond.

In loc de Concluzii… Adopta un fermier

Si cred ca in vremurile actuale e bine sa avem un CROITOR. Pentru ca e placut sa ai o STIMA DE SINE buna, atunci cand simti ca un costum sau o pereche de pantaloni chiar te prinde.

Pe de alta parte daca aveti prieteni care sunt in categoria meserii si meseriasi, va provoc sa ii „adoptati”. DE CE? pentru ca e o diferenta de la CER la Pamant intre produsele vandute de ie. Chiar si daca noi ne cumparam doar de la producatori din piata sau de la BIO din HiperMarket.

De ce? pentru ca atunci cand iei de la fermierul de la care esti abonat, mancare aceea, branza, laptele, cascavalul acela vin si cu o incarcatira emotionala. E un Sentiment care iti schimba modul in care servesti TOTUL.

Asa ca din punctul meu de vedere grabiti-va sa dati curs indemnului ADOPTA UN FERMIER (ca si mine) sau (cel putin!) un mestesugar si TOTUL VA FI MAI BINE!

Andrei
KIP IN TACI

aadopta un fermier

2 comentarii publicate

  1. Întotdeauna un costum făcut la comandă o să arate „ca în filme”, dar contează foarte mult şi ce materiale foloseşti: lână sau plastic. Nici măcar cele retuşate nu vor arăta perfect. Dar … preţurile sunt pe măsură.
    Momentan nu am „abonament” nicăieri, dar intenţionez să îmi fac o căsuţă la ţară pentru week-enduri şi pentru pensie (dacă o apuc) şi atunci o să îmi fac abonament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*