evoluam impreuna
evoluam impreuna

Facem bine sau nu facem? Razboiul din Ucraina

Sal’tare dragilor. Pentru ca m-am cam saturat de narativele bune sa ii pacaleasca pe parintii nostrii privind Razboiul din Ucraina la TV si pe unii dintre noi, azi actionez. Cum? Pai incep cu lista frumos construita si adunata cu greu (cu sudoarea fruntii) de dragul Radu Valentin Bazavan (zis sui Groparu… in cercurile interlope din online-ul „.RO”).

Facem bine sau hranim „HIDRA dezinformarii

Ei bine uite ca eu aleg sa nu fiu parte a dezinformarii privind Razboiul din Ucraina. Si am sa ma folosesc de aceasta postare de pe Facebook a dragului Groparel de azi dimineata. Evident ca voi adauga si alte „indicatii primite” si pe contul personal. Si impreuna vor fi o „colectie” de Q & A menite sa mai „spele” din mizeriile internetistice care ne „pacalesc” parintii si bunicii. Sau (dupa caz) rudele si prietenii mai putin obisnuiti cu propaganda si manipularile „mizerabile” ale Estului:

  • Da, dar și Ucraina. De care UCRAINA vorbim? Cea a fugarului Viktor Ianukovici in 22 Februarie 2014 sau a Maidanului care a facut cu siguranta schimbarea pe care o vedem acum?
  • Dați-mi pace cu NATO și Occidentul vostru.
    Imagineaza-ti ca Razboiul din Ucraina era in Rusia si ca ei se hotarau sa „plece” intr-o excursie „spre Vest”. Republica Moldova era un fel de HAN, iar NOI… dupa reactiile ultimelor zile (vezi criza benzinei, uleiului si mai ales a pasapoartelor) cred ca erau unii deja cu Paine si Sare la hotare. Asa ca intelegeti de ce este important un organism international sanatos la cap precum NATO? In principiu ne pazeste de propriile noastre „prostioare”… asta ca sa nu fiu rau si sa zic prosti. Hai sa citim incet si linistiti: Veridica.Ro. Multumesc @Zaiafet (aka @Horia Sarghi) si @Marian Voicu
  • Actorașul ăla.

Înainte de a decide să se concentreze pe cariera în divertisment el a absolvit Universitatea Națională de Economie din Kiev unde a studiat DREPTUL.

În 2003 el a pus bazele studioului de producție Kvartal 95 care a creat unele dintre cele mai populare seriale TV din Rusia (vedeti aici Hotnews.Ro)

Continuam? Eu zic DA, ca sa fim corect informati

  • Nu se compară cu WW2? Ia intrebati-va bunicii si strabunicii daca isi doresc sa va vada parte a unui asemenea fenomen?
  • Dictatura asta a știrilor? HA HA HA… si nu vorbesc despre Studio.
  • Credeți că dacă voiau să câștige razboiul din Ucraina, nu câștigau? Oricum nu au invadat Ucraina cu cele mai bune arme, cu cei mai buni soldați. Hai sa citim mai mult Coruptia in Rusia.
  • Când vă văd pe ăștia ce prieteni buni sunteți acum cu ucrainieni. Avem și noi săraci noștri… pe la sate. Daca vrei sa ajutati SOS Satele Copiilor Romania . Eu deja donez lunar la 8864. O puteti face si voi: https://www.sos-satelecopiilor.ro/sms-mama/

Concluzie? Si nu doar despre Razboiul din Ucraina

Sau cum bine zicea bunica mea: GANDESTE-TE BINE DE DOUA SAU TREI ORI MAI COPILE, INAINTE SA VORBESTI O DATA. Si avea dreptate saracuta… cu alea 4 clase ale ei, dar cu multe clase de BUN SIMT. Pentru ca atat de multe sunt capcanele in care putem cadea. Suntem pacaliti de multitudinea surselor din care primim informatii si credem ca stim cum arata realitatea. Doar ca mare parte din ele au „aerul” sau „stampila” de #CORECT si au cotit usor spre incorect.

Insa cum noi nu avem la dispozitie timp sa facem research periodic, cadem in capcana informatiilor trunchiate sau partial adevarate. Si totusi ce sa facem? Sa punem la indoiala tot ce primim (si nu ma refer aici doar la razboiul din Ucraina). Si daca dupa o analiza scurta avem dubii sa nu punem stampila CORECT. Si sa nu vrem neaparat sa fim parte a unei tabere, pentru ca nu vom mai putea vedea „intreg tabloul”.

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Abeauty.Ro
ucraina razboiul din ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*