Despre Olanda… sau vise cu ochii deschisi!

Sal’tare
Imi aduc aminte acum 4 ani cand am iesit pentru prima si singura data din Romania si am aterizat in Olanda m-am simtit de parca as fi aterizat pe o planeta straina. Si nu stiu daca era atat diferenta de lux sau de eficacitate a transporturilor sau a organizarii urabane, cat era o educatie a celor care convietuiau acolo. Sunt ferm convins ca oamenii aia la inceput nu au putut fi educati cu vorba buna, ci doar cu „biciul”. Insa urmatoarea generatie nu a mai resimtit „biciul” ca pe o „pedeapsa”, ci ca pe o normalitate, pentru ca au trait cu „biciul” langa ei.
Sigur ca roman fiind acolo si vazand canalele alea, nu poti sa nu te gandesti la mandra nostra Dambovita pe care s-ar putea face usor niste „piete plutitoiare” sau niste case de lux plutitoare. Si noi nu am avea doar niste canale amarate. Noi am avea la dispozitie o salba superba de lacuri in jurul Bucurestiului, am avea la dispozitie un lac imens de acumulare ca Lacul Morii, am avea posibilitatea crearii unor plaje superbe pe lacuri ca Plumbuita sau Fundeni, dar suntem tampiti si lenesi.
Probabil va intrebati de unde si pana unde m-a apucat dorul de Olanda. Uite de la articolul asta –
Amsterdam, Venetia cu biciclete!
Auleooo, apropo de biciclete. Cred ca am face mare treaba cu niste „biciclete taxi” la ore de maxim trafic. Nu de alta dar eu as prefera un „taxi bicicleta”, cu care sa stiu sigur ca ajung de la Lujerului la Universitate in juma’ de ora, decat un taxi autoturism in care sa stau cu frica in san ca pot face si o ora juma pana acolo, daca gasesc niste blocaje in trafic pe la Apaca sau Eroilor.
Sa va mai povestesc despre autostrazile lor? Despre orele de dimineata la care plecau muuulti cu masinile si mergeau cu 30 km/h, dar nici unul nu claxona si nici nu depasea coloana pe contrasens, ci mergeau cu 30 km/h pana la servici, stiind clar ca daca nu incalca regulile vor ajunge toti la servici in timpul stabilit.
Stiu ca par un baiat care doarme si viseaza frumos, insa asta este realitatea DE ACOLO!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

  1. Si vin si continui cu o informatie auzita ieri:
    Cica Agentia de Colaborare Internationala Japoneza (http://www.jica.go.jp/english/) facusera un studiu de fezabilitate prin care anuntau autoritatile inca din 1992 ca Bucurestiul are nevoie de un pasaj la Baneasa. Pasaj c care administratia locala bucuresteana se va fali de abia peste ceva timp. Asa ac ce sa mai spunem. Intr-adevar bunc bancul ala cu: DATI-VA CEASURILE INAPOI CU 50 DE ANI! ATI AJUNS IN RO! 🙁

  2. Am vazut un documentar despre Olanda, unde ne aratau cum serele de acolo preluau dioxidul de carbon de la fabricile din apropiere si il foloseau la cultivarea legumelor, fructelor, dar mai ales a faimoaselor flori. astfel rezolvau problema gazelor poluante din atmosfera si a costurilor de administrare a serelor. Ei sunt de o mie de ori mai constinciosi decat noi. daca vrem ca ceva sa se schimbe in Romania, va trebui sa incepem cu noi, desi cred ca nu vom putea vreodata sa ajungem la nivelul lor. Exemplu cel mai clar: de 2 ani se chinuie sa construiasca un pod peste Dambovita si au facut pana acum un mare rahat! De ce? pentru ca sunt incompetenti si pentru ca noi romanii suntem hoti: vrem miliarde pe niste cocioabe, care stau in drumul podului. Restul…e can-can! 😛
    gioghy’s last blog post..Microsoft lanseaza Bing cu un tam-tam de 100 milioane de dolari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*