20 decembrie

20 decembrie – Moment de frica sau inca nu isi dadeau seama de marimea evenimentului?

Sal’tare. DA 20 Decembrie 1989! Acum 18 ani un om pus pe post de marioneta venea si ne spunea ce se intampla in tara la ora 8 la televizor. Sigur ca cei mai multi dintre oameni stiau cam cum sta treaba, din zvonistica sau direct de la Radio Europa Libera.

Le era frica parintilor nostri in 20 Decembrie, de ceea ce va urma sa fie?

(Pentru cei care eram copii atunci)? Probabil, dar asa cum incercam si noi sa le ascundem fricile nostre celor apropiati acum, probabl si ei ascundeau atunci fricile astea foarte bine.

Era sistemul intr-un colaps?

Dupa spusele celor implicati la varf, acum la 18 ani de atunci, tind sa cred ca asta se incerca sa se spuna oamenilor, dar cartile si scenariul erau deja scrise. Sigur ca singurele variabile ale acestei probleme erau doar nevinovatii morti sub forma de „eroi ai revolutiei”.

HEI VOI AJUNSI AI REVOLUTIEI, DACA VREUNUL DIN ACEI „EROI” ERAU DIN CEI DRAGI VOUA, CREDETI CA VA ADUCEATI AMINTE DE EI ? Mai mult ca sigur ca raspunsul este DA.

Si imi mai umbla o intrebare in minte zilele astea:
OARE EI DE ACOLO DE SUS, DUPA NORISORII LOR, CE ZIC CAND SE UITA LA NOI ?

Cred ca ne plang de mila asa cum ne plangem si noi. Si mai ales ne spun sa nu uitam ca se poate. Desi revolutia ne-a fost „furata”, de jocuri de culise, puterea colectivitatii exista. Uite de ce mi-am adus aminte de 20 DECEMBRIE !

Si vi-l las pe Vali Sterian (Dumnezeu sa il ierte !) sa va aduca aminte „muzical” de zilele acelea – Ruga.

P.S. Fanel, scrie in continuare de Revolutie toata luna lui Decembrie.

Andrei
KIP IN TACI

a20 decembrie

2 comentarii publicate

  1. Eh… eu am fost nascut dupa revolutie … insa am privit intotdeauna acest eveniment ca pe unul important … :)>- insa tocmai asta e problema… s-a cam uitat de acest eveniment … uite , cel putin mie , desi m-am nascut dupa Revolutie , mi se pare foarte important evenimentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*