21 DECEMBRIE – then and now !

Sal’tare
Eram in vacanta. Clasa a V-a. In afara de franturi de realitate nu stiu prea multe ! Copil fiind eram protejat de parinti asa cum probabil si eu la randul meu ii voi proteja pe copiii mei. Si totusi ma intreb:
* DACA ERAM IN ACEA ZI DESTUL DE MARE, FUGEAM SI EU ACOLO ?
* DACA SE VA INTAMPLA SA FIE VREO ALTA MISCARE POPULARA PENTRU SUSTINEREA LIBERTATII VOI GRESI DACA MA VOI IMPLICA ? SAU MAI BINE SA NU O FAC, PENTRU CA TOATE ACESTE „MISCARI SPONTANE” AU MEREU LA BAZA SCENARII DINAINTE GANDITE ?
* SA SARBATORESC ACESTE ZILE CA ZILELE IN CARE NISTE OAMENI MI-AU OFERIT LIBERTATEA DE A STRIGA, DE A GANDI SI DE A INJURA LIBER ? SAU MAI BINE SA O SARBATORESC SCUIPANDU-I PE POLITICIENII CARE AU DEZBRACAT PRIN NESIMTIRE, ZIUA ACEASTA DE TOATE ACELE LUCRURI FRUMOASE SI TOATE ACELE INTELESURI PROFUNDE ?
Cam atat. Azi eu am DOAR intrebari. Nu fac „ode” acestei zile si nu povestesc „cum a fost”, ca asta o sa gasiti peste tot.
Nu uitati ca Fanel inca da cu muzici dedicate revolutiei in noi, iar bajetii si fetele de la Eroii nu mor, ne cheama SA NU UITAM !
P.S. Azi e 21 ! Azi la ora 18 e marsul celor de la EROII NU MOR, din Piata Revolutiei catre sala Dalles, unde a murit prima victima a revolutiei – Rockerul – Mihai Gatlan. SA NU-L UITAM !
P.S.2. Uite si „inceputul SFARSITULUI” unor marionete care de credeau DUMNEZEI:

Andrei… 😉
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

  1. Omule, oamenilor, asta cred ca e cel mai important; sa nu ii uitam.
    Pentru ca nici unul dintre cei care au avut ghinionul, inconstienta sau pur si simplu nenorocul de a se intalni cu un glont care i-a pus capat vietii, in acele zile, nu mai stia sa gandeasca egoist.

  2. Wow… Te ia cu fiori cand te uiti la filmul asta. Mi se pare mai mult decat decenta abordarea ta. Si eu mi-am pus de mai multe ori intrebarea „ce as fi facut atunci?”. Raspunsul cel mai sincer este „nu stiu”. Oricum… mi se pare important sa punctezi faptul ca politicienii-hoti de azi sunt comunistii de ieri, iar copiii lor primesc stafeta ca niste ciocoi ordinari. Cred ca ar trebuie sa realizeze mai multa lume treaba asta cand pune stampila de vot pe nume ca „Iliescu”, „Paunescu” sau multe atele. Adevarul este ca generatiile de astazi sunt invatate ca Revolutia e doar o pagina de istorie, dar nu mi se pare suficient. Efectele ei si mai bine zis, rateurile, se vad si astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*