Daca ma intrebi unde e BUCURESTIUL ala, nu o sa stiu sa iti spun unde e!

De care Bucuresti vorbesc? De ala in care aveai placere sa stai, desi era plin ochi. De ala din perioada interbelica, in care o plimbare prin Unirii era ca si acum. Doar ca atunci nu erau numai masini, ci si carute. Pe atunci nu erau tigani care vindeau la marginea strazii, ci erau taraniicu cobilitele care veneau de departe cu carele pline de produse pentru cetatenii capitalei. Miroseau rau canalizarile, pentru ca erau proiectate subdimensionat, ca si acum.

bucuresti orasul meu

Bucuresti cu stil

Da… BUCURESTI avea stil. Chiar si cu glodul pe strada, in mahalalele pline de tigani, toate gardurile erau date cu var. Oamenii care nu erau imbracati adecvat, aveau un fel de jena sa treaca Duminica pe la sosea, cand era „parada duminicala”. La case, chiar daca costa un pic mai mult si facerea, dar si intretinerea, se punea intotdeauna un simbol, ceva artistic. Pana si stalpii aveau ceva artistic in ei. Iar ochiului care trecea pe o strada, ii facea placere sa vada un pic de arta in toate.

Vrei sa mai vezi inca acest superb Bucuresti? Vezi ca e inca viu pe Mantuleasa, pe calea Mosilor (veche), pe la Hala Traian, prin spate pe la Romana, etc. Eu trec pe acolo de cate ori mi se face dor!

P.S. Ce va a zica sa citesti un articol ca asta de la Rezistenta Urbana

Andrei
KIP IN TACI

7 comentarii publicate

  1. Desi eu nu traiesc in Bucuresti, acum aproximativ o saptamana am vorbit la scoala despre Ciocoii Vechi si Noi, unde era prezentat Bucurestiul din perioada domiilor fanariote, nu se compara cu asta de azi!
    Beta’s last blog post..Iese banu’?

  2. @Madalin – atunci te invitam la o plimabare pe aici!
    @Beta – dar sa stii (fara gluma) ca poti veni aici in scop turistic. Crede-ma ca si doar penru muzee sui se merita! Nu mai zic de biserici, teatre si altea alea!
    @Madalin – nope. E un trackback vebnit dintr-o pagina unde imi promovez eu articolele! Insa acu l-am sters! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*