Din nou tiganii… Din ciclul discriminarea nu face bine nimanui ! – partea 1/2

Sal’tare
Iata ca postul acela vechi cu tziganii inca face furori. Despre ce vorbesc ? Uite o fata care se intituleaza „moromete” a comentat acolo cam asa:
„Eu sunt una plecata in lume de ceva vreme,am facut un doctorat (HA-HA!!) intr-un domeniu care studiaza natura umana si dezvoltarrea si moartea culturilor si popoarelor, am vazut “minoritati”de tot felul, de la strafundurile Amazoanelor pina la centrul scanteietor al marilor metropole pe citeva continente…M-am gandit mult, trist, adinc si cu dor de acasa- cu alta intelegere decit o aveam in momentul plecarii…Poate ca anumite lucruri cad in lumina numai dupa ce ai vazut adevarata fatza a lumii…Asadar, multumesc, artistule, pentru acest post. Este inteligent,o placere sa-l citesti, dar mai ales este binevenit in fatza ” generatiei furioase” care vrea sa asasineze tot ce ” ii deranjeaza” pentru ca e mult mai comod decit sa schimbe. A devenit ingrijorator de usor sa dai cu toporul ca raspuns la suparare, comod dpdv social sa scuipi pe un grup pe care si asa il scuipa toti, da, inca un scuipat pe obrazul celor care “ne fac probleme” nu adauga nimic, ne ia doar inca un strop din si asa fragila noastra “umanitate”… Dar ce ma uimeste cu desavarsire, citind comentariile raspuns la acest post, este ca urletele ” la moarte”, “sa-i seceram” , “nu exista solutie” si ” vai,vai, ai naibii nenorociti cum ne imput noua lumea” sint proliferate aici nu atit de barbati cit DE FEMEI!!!! UIATTI-VA LA RASPUNSURI SI VEDETI ATITUDINEA “DISTINSELOR-DOAMNE-PE-CARE-NU-TREBUIE-SA-LE ATINGI-NICI-CU-O-FLOARE”!!! Am un coleg pakistanez din regiunea extrem de conservatoare ” Sindh” care imi spunea cu tristete ca in ciuda propagandei vestice, in cultura lor femeile, si nu barbatii, promoveaza politica asasinatelor “pentru onoare”…
In ceea ce ii priveste pe asa-zisii viteji masculi care justifica “exterminarea tuturor tziganilor” sub motiv ca le e lor frica sa se duca seara acasa si alte asemenea povesti despre ” experientele personale”, le-asi raspunde dupa cum merita, caci exista muuuuuulte feluri de a le umili coeficientul de inteligenta mediocru dar manifest in foruri publice din pacate.. Insa nu merita, caci nu vor intelege. Atacatorii aia ( “tziganii”, deh!) de pe la colturi de care se temura vitejii nostri asa de tare toata viata lor (SIC!) indeplinesc in fapt o justitie poetica, pentru ca bibicii care scuipa diatribe din frica pe aici nu par sa reactioneze decit la impulsuri subliminale si instincte primordiale…A gandi se dovedi dificil.
Tuturor celor care vor exterminarea ca raspuns la agresiunea cuiva-ganditi-va: cum a ajuns respectiva agresiune sa se manifeste atit de necontrolabil in societatea noastra? Ce va face pe voi sa credeti ca nu participati direct si indirect in respectiva agersiune ( individual si istoric)? Si, mai important ca orice: daca nu intelegeti mecanismele prin care tensiunile sociale si agresiunile culturale de propaga, sinteti condamnati sa le suferiti pe veci! Ce va garanteaza voua ca daca “tziganii” pe care ii credeti singurii vinovati ar fi ” eliminati”, agresiunea si opresiunea ” culturala” si economica si fizica va disparea? Oi, ma tem ca mare v-ar fi surpriza daca ati ajunge sa traiti timpurile pe care le visati in mod las prin foruri si internet…”
Revin dupa amiaza cu partea 2/2 ! Spor la munci !
Andrei… 😉
KIP IN TACI

5 comentarii publicate

  1. Eu am să dau o soluţie nu pentru ţigani, ci pentru noi toţi. Hai să încetăm a mai studia cuvinte şi cifre prin şcoli înalte sau mai puţin înalte. Hai să învăţăm cultura la faţa locului.
    Pompaţi bani, cei care aveţi, pasiune, cei care nu aveţi bani, în cei care fac ceva de genul ăsta:
    http://www.cimec.ro/
    Hai să facem şi noi turism cultural prin România.
    Îmi amintesc cum mergeam cu familia şi cu maşina prin România când eram pe la 7, 8, 9 ani… adică acum mult timp. De atunci nu mai ai unde să pui un cort. Totul e cu bani. Hai să facem turnee despre cunoaşterea lumii în care trăim. Şi câte o mânăstire, şi câte o peşteră şi câte un deal, şi câte un şatră de ţigani care mai ştiu să bate din tamburină şi visa prin cântec.
    Observaţia a fost bine făcută, concluziile însă nu au fost trase. Observaţia era că ne mai înjuram noi, dar ne împăcam, că doar mâncam din acelaşi lighean. Atunci când te cunoşti cu un om, te poţi certa, dar nu vei ajunge niciodată să-l urăşti. Ne-am obişnuit să închidem cu 3 chei uşile de frică să nu… hai să lăsăm uşa deschisă de perete, cu toţii, orice s-ar întâmpla şi să vedem rezultatele peste 500 de ani. Dacă o să mai trăim până atunci.

Trackback-uri și pingback-uri 3

  1. Voteaza acest post pe wins.ro
  2. Gabriela Cretu » Test de… stanga
  3. TIGANII… in mahalaua “blogosferica” !!! - M.B. ep 21 » Artistu’ zice ca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*