Curs make up
Curs make up

De ce sa devii un artist al machiajului si de ce este important sa faci un curs make up

Machiajul este o arta atemporala care a devenit o profesie ce necesita pasiune si vointa, talent si disciplina! In ultimii ani, datorita exploziei numarului de make up artisti care au devenit celebri prin intermediul internetului, interesul pentru sector a crescut considerabil. Astazi, sunt din ce in ce mai multe fete (dar si baieti) care fac un curs make up si care aspira sa devina profesionisti in acest domeniu sau care doresc, pur si simplu, sa dobandeasca cunostintele corecte pe aceasta tema, sa aiba un avantaj si sa isi extinda abilitatile. Iar TU daca vrei sa faci aceasta profesie ca la carte este necesar sa faci un curs make-up.

Motivele pentru care vrei sa faci un curs make up si sa devii make-up artist…

si sa abordezi aceasta lume extraordinara formata din culori, pulberi si rujuri sunt multe. Le vom vedea impreuna, dupa ce vom trece in revista o mica istorie a machiajului si cum s-a ajuns la ideea de curs make up. Oricine sustine ca machiajul este o practica superficiala si lipsita de importanta greseste foarte mult.

De fapt, a fost prezent din cele mai vechi timpuri si a fost considerat intotdeauna o trasatura distinctiva nu numai a femeilor, ci a unei societati in general. Utilizarea machiajului este atestata chiar si din vremurile preistorice, dovada fiind desenele rupestre. Conform desenelor, de fapt, era posibil sa se deduca tribul caruia ii apartinea subiectul datorita desenelor de pe corp.

Utilizarea culorii a fost un ritual inca din primele zile ale istoriei noastre. Negrul de fum, funinginea si praful mineral au fost printre primele ingrediente care au fost folosite pentru crearea de simboluri pe corp.

Cu toate acestea, in vremea egiptenilor, ingrijirea personala incepe sa evolueze devenind o adevarata cultura. Regina Cleopatra, considerata una dintre primele icoane ale frumusetii feminine, obisnuia sa-si machieze ochii cu kohl obtinut din rasini arse sau colorandu-i cu pulbere de malachit, o piatra de culoare verde – turcoaz.

Dinastia Tudorilor si domnia Elisabetei I a Angliei au adus o perioada de prosperitate si apreciere a artei cosmetice. Regina, de fapt, a inceput tendinta aspectului foarte palid, cu o piele de portelan care a ramas populara pana in 1800. Plumbul alb a fost folosit pentru a albi pielea, precum si carbonatul de plumb care, daca era folosit mult timp, era toxic si aducea probleme semnificative precum cicatricile si, in cazuri rare, chiar moartea. De asemenea, Elisabeta obisnuia sa-si rada linia parului, deoarece fruntea inalta parea a fi o caracteristica a elegantei aristocratice.

Cu toate acestea, secolul al XVIII-lea ramane emblematic, caracterizat printr-un gust pentru exces, iar Marie Antoinette a fost cu siguranta precursorul. Erau faimoase ritualurile ei de ingrijire la care aveau acces doar cei mai apropiati curtezani. Rose Bertin, stilistul si consultantul sau in imagine personala, i-a adus si machiajul de care avea nevoie. Unul dintre produsele cosmetice preferate ale Mariei Antoinette a fost rujul: un produs combinat de ceruri si carmin care a fost aplicat pe buze si obraji pentru a-i conferi faimosul aspect „alb si rosu”.

De-a lungul istoriei au existat multe dictate de stil, dar aparitia cinematografului si a vedetelor de la Hollywood a schimbat totul. Audrey Hepburn, Marilyn Monroe sunt doar cateva nume. Si, de asemenea, oferta cosmetica incepe sa se extinda din ce in ce mai mult pe piata, oferind o alegere din ce in ce mai mare. Nu numai cinematografia, ci si aparitia muzicii rock si pop, a televiziunii si a publicitatii au schimbat drastic conceptul estetic al femeilor si, in consecinta, moda si tendintele au ca rezultat un caleidoscop de alegeri. Aparitia internetului a adus un amestec de stiluri si culturi care ofera o combinatie foarte larga de modele. In zilele noastre este posibil, de fapt, sa alegi variatii nesfarsite de make-up.

Realizeaza-ti visul cu un curs make up

Cati copii stiu imediat ce si-ar dori sa faca cand vor creste? Cati dintre ei cultiva acel vis, il duc mai departe cu consecventa, pasiune si daruire si lupta pentru ceea ce au aspirat intotdeauna? Cati oameni au certitudini atat de inradacinate? Foarte putini! Cel mai logic si intemeiat motiv pentru a deveni make-up artist este cu siguranta dorinta de a realiza visul din copilarie sau adolescenta, de a incununa o dorinta care a fost acolo dintotdeauna. Daca ai o vocatie, urmarirea ei si acordarea unei sanse este o obligatie morala. Si este cel mai eficient mod de a face fata cu fermitate si determinare obstacolelor si dificultatilor pe care lumea muncii, la orice nivel si in orice sector, le va prezenta intotdeauna la un moment dat.

Fa din pasiune o profesie! Curs make up

Cu toate acestea, nu toti cei care abordeaza lumea machiajului au avut intotdeauna acest vis. Multi incearca doar sa se specializeze in machiaj pentru propria persoana. Cate fete nu stau ore intregi in fata oglinzii, sa se machieze sau sa isi machieze prietenele? Cui ii place sa experimenteze, sa vada tutoriale, sa incerce si sa incerce din nou? Un hobby, desigur, este ceva foarte diferit de o profesie: aceasta din urma necesita studii, cunostinte, abilitati. Dar, datorita faptului ca sectorul machiajului creste si capata din ce in ce mai multa vizibilitate, astazi sunt multi oameni care decid sa transforme o pasiune in munca lor si apeleaza la cursuri precum cele de la cursuriautorizate.eu si mai ales la un curs make up.

Invata in permanenta! Curs make up

Cand lucreaza la un nivel inalt, fiecare profesionist are propria sa zona de expertiza. Cu toate acestea, cand abia incepi, nu poti conta intotdeauna pe numai pe ceea ce ai invatat. Pentru a ajunge la performanta, artistul de make-up trebuie sa se formeze in continuare. Desigur, un curs make up este o baza extrem de importanta, pentru ca notiunile de temelie ale machiajului sunt aproximativ aceleasi. Insa, un make-up artist trebuie sa invete necontenit, sa fie la curent cu tot ceea ce este nou in materie de tehnici si produse, si sa ofere clientelor servicii de top.

Pe scurt, nu exista un singur motiv pentru a decide dedicarea ta totala profesiei de make-up artist. Fie ca este din pasiune, pentru a implini un vis sau pentru necesitate, important este sa o faci cu seriozitate si strategie, alegand un curs make up bun unde elevii sa fie pregatiti corespunzator. Asa ca, un curs make up de la cursuriautorizate.eu poate fi perfecte pentru tine. 

Andrei, incantat de un curs make up
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*