Zona Pestera – Padina! Pestera Ialomitei!

Sal’tare
Daca m-ai fi intrebat acum o saptamana ce parere am de o plimbare la Pestera sau Padina, ti-as fi spus ca sunt cam satul. Nu stiu cum s-a nimerit dar in fiecare an (de vreo 3) tot ajung acolo si mi se pare dezolant. Plin de oameni care agreseaza natura cu muzica data tare, cu gratare si cu multa mizerie lasata in urma. Nu zic ca exista si constructii ce asteapta sa fie terminate, prin zona Zanoaga – Bolboci. Cei 30 de km de la Moroieni pana la Pestera sunt criminali pe acest drum forestier.

Iti e mila de amortizoare si de bucsile masinii. Plus ca daca opresti prin sate o sa auzi ca se vinde in draci teren pe Valea Ialomitei. Unele la preturi exorbitante, altele la preturi mai normale, insa amplasamentele acestora din urma sunt din cele foarte rele. Si totusi in tot acet tablou dezolant si parca fara vreun viitor exista ceva care a reusit sa ma impresioneze si pe care nu o vazusem niciodata. E Pestera Ialomitei de care au grija calugarii de la Complexul monahic Pestera.

Mie unul mi s-a parut imensa si ca lungime dar si ca inaltime, ale unora din „pasajele” ei. Cel putin cand ma intrat in Grota Ursilor mi s-a parut ca m-am teleportat in filmul STAPANUL INELELOR. Si mai mult decat atat. Acum am inteles de ce sunt unii pasionati de speologie. Va dtai seama cat e de frumos sa vezi o asemenea minune in varianta ei naturala, neatinsa de mana omului si fara curent sau drumuri de acces facute. Atat pot spune SUPERB!

Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

 1. Cum se face de ne tot petrecem, man? =))
  Weekendul asta ne-am bucurat si noi de zona, doar ca am ramas mai jos, nu am mai mers pana la Pestera.
  Am ramas sa ne odihnim dupa o saptamana nebuna… mai ales ca la ora aceea multi tocmai paraseau zona 😀
  Ultima oara am distrus o masina pe drumul spre Bolboci. Acum am mers cu un 4×4, dar tot m-a durut pentru masina…
  Data viitoare vom innopta la cabana, iar asta va fi cat de curand :d/
  Da, intreaga zona e de vis si putine sunt comparabile cu ea. Din pacate bietii turisti care incearca sa faca trasee sunt sufocati de ATV-urile si masinile (inclusiv a noastra) care sunt intr-un dute-vino…
  xplorio’s last blog post..Brasovul, cu update 😀

 2. Si eu mi-am promis sa mai ajung la Padina, insa prin Busteni cu urcare cu piciorul la Babele si apoi coborare rapida la Padina. Desi ma tenteaza sa mai incerc si pe piciorul Pietrei Arse, nu cred ca o sa mai merg pe acolo ca ar fi a 4-a oara in ultimii 3 ani! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*