Ziua 1 de miere – Pestera Muierilor, Tg Jiu, Sohodol – Ultima parte – Jurnal de Romania

Sal’tare
Ieri am inceput poveste astfel! Asa ca azi continuam sa ne plimbarim!
Aseara am ramas la Polovragi si la Pestera care e la inceputul Transalpinei. De acolo, iata-i pe prea tinerii insuratei alergand-o pe biata Niculina asi cele 4 roti mititele ale ei la Pestera Muierilor. Peste tot veti vedea, daca veti merge acolo scris „PESTERA MUIERII”. Si probabil niste unii smecheri au contractat lucrarea de realizare a acestor pancarte, au primit numele, au facut calculul pentru o anumita lungime si dupa aia s-au mai gandit ei sa traga o teapa si sa le faca mai scurte. Si cum tot numele nu intra, au zis sa il schimbe. De ce atat suparare pe capul meu? Pentru ca nu exista o legenda legata de o singura femeie gasita pe aici, ci numele vine de la faptul ca in perioada navalirii turcilor aici isi ascundeau romanii nevestele, ca sa nu fie pangarite de navalitori. Da ce sa le faci rumanilor hotarati sa se capatuiasca.
Sincer sa fiu la fata locului chiar este impresionanta pentru o pestera organizata si electrificata. Si e pentru prima oara cand am vazut lilieci atarnati de tavan! Super-fain! Si daca va tenteaza vreun uikend de relaxare, am vazut ca sunt in zona destule pensiuni, iar zona e perfecta pentru relaxare.
(N.B. Uite aici
un site de prezentare!)
Seara se apropie usor usor si cei doi ii dau bice, ca au chef sa vada si Tg Jiu pe lumina. Si ca sa o citez pe mandra-mea, chiar cochet si curatel oraselul. Ca o fetitza de clasa intai, foarte corect aranjata pentru prima zi de scoala. Sigur ca manda-mea il vede acum dupa ce vreo 6-7 ani a fost mare panarama in legatura cu renovarea operelor brancusioene. Insa acu ce sa mai zic. E bine ca macar in al doispelea ceas s-a rezolvat si ca acum parcul cu Poarta sarutului si Masa Tacerii chiar arata chiar foarte bine. Iar faleza Jiului ce strabate oraselul nu se lasa mai prejos. Insa gata cu visarea, aruncam o ultima privire si ne indretam vijeliosi catre comuna Runcu si cheile Sohodolului, unde vom innopta. Vazute nosptea par inspaimantatoare. Dar te si atrag aceste chei ca un magnet sau poate sunt eu prea subiectiv! Insa in acesti 2 kilometri de chei nu prea te poti abtine sa nu zici de vreo cateva ori bune OAUUUU! Sigur ca tare m-ar tenta sa ma bag sa fac drumul de aici si pana la campul lui Neag, fie cu o masina de teren sau fie cu o bicicleta. Insa pana atunci mai vedem! Aaa era sa uit pentru mine acest loc este unul de suflet si datorita faptului ca aici sunt faorte multe trasee noi de alpinism (vreo 74) si foarte accesibile. Plus ca aici am participat si eu la un concurs de catzarare!
Cam atat! Aici se termina prima zi de plimbareala cu aroma de „luna de miere”!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

  1. Va dorim multa fericire si sa va stangeti cat mai multe luni de miere impreuna! Cel putin una pe an 😉
    Si nu uitati ca pe langa casa de piatra mai trebuie si multe eforturi, ca ele nu se opresc doar la nunta.
    Sa va iubiti si sa va fiti alaturi pana la adanci batraneti! 😀

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. Artistu zice… » Blog Archive » A patra zi de miere! Orsova, Clisura Dunarii, Severin- Jurnal de Romania
  2. Romania copiilor mei! – Jurnal de Romania / Jurnal de tatic – Ep. 84 | Parerile Artistului in Blogosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*