Voinic, Viteaz sau Brav Erou!

Sal’tare
De ceva timp ma chinuie ideea de VITEAZ in lume moderna sau ideea de sacrificiu al contemporanilor de langa noi. Insa cum nu prea am inca idee cum vede lumea in prezent treaba asta, dau cu intrebari peste voi si in functie de ceea ce imi mai trece si mie prin minte dupa aceea, o sa scot un post mai mare.
Deci intrebarile cu liniute de la capat:
– Oare vitejii de astazi mai au puteri fizice mari sau altele sunt „cerintele”?
– Oare pe viteji nu ii mai vedem, pentru ca nici principiile nu mai sunt? Sau poate pentru ca sistemele de referinta sunt toate cu „josul in sus”?
– Datorita acestei lipse de „viteji”, chiar si daca mai apare cate unul, credeti ca „domnitele” nu mai pun atata valoare pe el, pentru ca sunt deja considerati ciudati sau in unele cazuri chiar nebuni?
Cam astea ie interebarili mele! Vorbim maine. Acu’ ma grabesc sa dau drumul in curte la un gratar, ca prea e frumoasa vreme in mahalaua Giulestiului si e pacat sa nu profit de ea!
Duminica mistoaca!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

 1. Vitejii de pe vremuri erau chiar ei puternici fizic. Uneori se luptau sefii armatelor intre ei. Apoi au devenit viteji prin reprezentantii lor. Cred ca pe Napoleon il batea mar nevasta-mea;)
  Acum pumnul si sabia nu mai au puterea de pe vremuri ci creierul conduce, deci banul(nu ai creier nu faci bani, exceptie Gigi).
  La nivelul barbatilor de rand acum sunt preferati de catre °domnite° metrosexualii sau emo, nicidecum genul Spartacus;)

 2. S-au schimbat si principiile, lumea nu mai este asa corecta sa respecte un viteaz. Multi viteji sunt si in zilele noastre, dar este atat de comun acest cuvant incat nu mai impresioneaza.Ex: esti viteaz cand aperi o fata de care s-au legat unii in metrou de ea – cine inainte se lega de o femeie in vreo caruta sau pe drum?
  Esti vitea/viteaza cand iti aperi sora/fiica sa nu fie violata de tata/sot- cine inainte isi vila copiii?
  Deci vitejia tine si de imprejurari, de principii si de timpurile in care traiesti.

 3. @limpede – frumos spus omu’! Daca nu aveai blog, ma rugam de tine sa iti faci unul!
  @Yo – ce ar fi sa scrii si tu din cand in cand pe aici. Te fac partenera „artistica”! Ce zici?
  P.S. Sa nu ii spui „viitoarei sotii”, ca ma alearga cu facaletzu! Ramane intre noi! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*