Visul american ! sau Vrabia malai viseaza !

Sal’tare. Da oameni buni uite ca am reusit sa vad si io CALIFORNIA DREAMIN’ si nu am de gand sa va povestesc filmul, insa vreau sa va spun ca va mai sta mult timp pe firmament. De ce ? Pentru ca e bun ma si pentru ca arata o Romanie neaosa, reala, dar in fata careia numa’ noi romanii putem zambi amar sau dulce.

Acum sunt sigur ca asta ati mai auzit-o deja si va imaginati si voi ca si mine, ca nu e decat un film care si-a crescut notoritatea mai ales datorita faptului ca a murit regizorul Cristi Nemes in acel tragic accident. Ei bine nu e frate adevarat ! Razvan Vasilescu nu si-a piedut din farmecul de a fi un baiat rau si de a spune o injuratura care sa nu para nelalocul ei. Apropo, foarte mica rata injuraturilor in acest film.

Frumoasa pusa in scena ideea de „ii asteptam pe americani de 50 de ani”. Frumos pictat si tabloul provincial al satului in care se petrece actiunea. Desi cu accente grobiene, nu lasa spectatorul sa fie scarbit. E un tablou, daca vreti, cam ca la KUSTURICA. Atunci pe loc nu te loveste tragedia mare a actiunii, pentru ca esti absorbit de umorul momentelor mici, de intamplarile legate de detaliile minore.

Sincer sa fiu, nu stiu daca strainii care l-au vazut, au inteles foarte bine accentele si comice si dramatice ale situatiilor respective, dar pentru noi romanii, trecuti, unii dintre noi si prin situatiile respective, concluziile si starea generala a personajelor e usor de ghicit.

Pacat ca baiatul acesta a plecat asa devreme din mijlocul nostru. Poate aveam sansa sa avem un nou Geo Saizescu sau un alt Mircea Dragan. Eheeei, dar acum asta este ! Uite, parca simtind inconstient, ca ii e aproape sfarsitul, Cristi Nemes pare ca vrea sa ne spuna noua spectatorilor: BUCURATI-VA DE CE AVETI, prin acest film.

M-am intrebat dupa ce am vazut filmul daca ar fi putut fi altcineva in locul lui Armand Asante. Ei bine nu mi-am dat inca raspunsul, dar parca nici nu il vad de neinlocuit acolo, insa e bun omu’. In schimb pe Doiaru nu il vad intrupat de altcineva ! Tind sa cred ca scenaristul a scris scenariul stiind clar ca seful garii va fi jucat de Razvan Vasilescu.

Aaa sa nu uit ! Dupa ce vezi filmul, daca te mai apuci sa mai revezi „Trailer-ul” iti dai seama ca si asta a fost foarte bine facut. Ce sa ii faci, scoala veche de publicitate si montaj a Pro Tv-ului inca mai poate sa faca reclame geniale, rar ce-i drept dar uite ca inca reuseste. Bravos nota 10 cu felicitari !
Si la final stiti de unde vine titlul filmului ? E o melodie veche… „The mamas and the papas – California dreamin „

Va urez tuturor saptamana frumoasa!
P.S. Uite si Trailer-ul de care va vorbeam…

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*