Vinul de tara are „farmecul” lui!

Sal’tare

Sunt un bautor de vin indragostit de vinurile rosii. Prima amintire cu gustul acestui vin este de la biserica, la impartasanii. Apoi tot din copilarie mai sunt si amuntirile din serile de colindare (23 decembrie) cand seara tarziu ne intorceam rebegiti de frig si bunica ne astepta cu bucatele pe masa si pe soba avea mereu o cana de metal cu covrigi inmuiati in vin. Si mancam noi tot ce era pe masa si ne incalzeam si cu acei covrigi inmuiati in vin si adormeam ca puii de gaina langa bunica la soba.

Anii au trecut si ajuns la varsta adolescentei, tot cu aceasta licoare am facut primele „escapade bahice”.
Acum ajuns la varsta adulta si intalnind oameni realmente pasionati de domeniul  vinului (degustari/istoric/calitate/cultura) am inteles fenomenul, am invatat ce inseamna un vin bun si cum sa il bei pentru a simti „toata placerea buchetului”, dar din cand in cand imi place sa revin la „vinul de casa”. Si cateodata vinul asta este intr-adevar o licoare „putin calitativa” (nu as fi atat de „rautacios” sa ii spun posirca, ca in articolul de mai sus), dar vreau sa „gust din nou” putin din amintiri.

La vremea cand inca stateam in Militari eram un client al Pravaliei de Vin de pe Virtutii. La putin timp dupa ce am plecat din Militari s-a inchis si PRAVALIA. Asa ca am cautat un nou „provider” de vin la fel de pasionat cum era Ciprian, baiatul cu care puteam sta de vorba si o ora intreaga despre vin. Si uite ca la putin timp am gasit…

Ei se numesc Diogenes.Ro. De fapt, in prima faza am dat peste magazinul lor din Piata Crangasi si de abia dupa aceea de pagina lor de internet. Si am gasit in acest magazin aceeasi placere pentru a sta la discutii despre vin, la degustare si mai ales la visare.

Daca aveti drum prin Piata Crangasi nu ii ratati. Daca stati in alte parti ale Bucurestiului, dar vreti sa ii vizitati, puteti veni cu mare incredere cu metroul, pentru ca ei se afla la doar 150 – 200 de metri de gura de metrou Crangasi.

P.S. NU AM PRIMIT NICI UN BAN si NICI UN LITRU DE VIN sa le fac publicitate acestor oameni. O fac pentru ca sunt putini oamenii care stiu sa vanda si sa prezinte vinurile bune si vreau ca oamenii de acest fel sa fie din ce in ce mai multi!

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*