holcim

Viata’i grea si ne f**e, exact cand ne e mai bine!

Sal’tare
Am o cunostinta care acum doi ani era pe val. In mintea mea si in acceptiunea tuturor celor din jur el era un succes de model. Toate’i mergeau din plin si se vedea ajuns la varsta batranetii cu toate aceste bogatii, cu toate aceste relatii si cu toti oamenii aia frumosi imprejur. La un moment dat l-am intrebat pe om daca nu are o „asigurare”, o portita de scapare sau o solutie pentru zile grele. Replica a fost:

Am un portofoliu de clienti prea diferit, ca sa pot cadea!

Si a avut dreptate (partial). Criza venita anul trecut nu a dat semne ca l-ar afecta pe om. Ba mai mult! A avut norocul superb, de a lucra cu niste clienti care au profitat din plin de pe urma crizei. Insa pe nepusa masa starea de sanatate a cuiva apropiat s-a inrautatit si pe nepusa masa s-a lovit de nebunia sistemului de sanatate romanesc. Iar a avut noroc, de niste cunostinte bune si a ajuns in Vest si s-a tratat cu niste costuri imense. S-a facut bine, insa acum are de platit niste costurile si dupa toate aceste chinuri din spitale nici energia si nici rezistenta la stres nu mai sunt aceleasi. Si datoriile se platesc greu. Asa ca dragilor oricat de bine v-ar fi si oricat de „puternic” ar fi sistemul in care lucrati sau pe care le-ati construit, nu sunteti invincibili. Asa ca apelati la solutii de scapare (asigurari de viata, pensie privata, implicare in organizatii sociale / politice (functie de pasiunile fiecaruia), s.a.m.d.)
De unde pana unde mi-am adus aminte de intamplarea asta, de medici si spitale? Uite pentru spitalul Marie Curie acum 2 ani cand era Livia insarcinata am donat de doua ori eu si o data ea. Pentru ca implicarea Lianei Stanciu m-a convins. NU mai spun de faptul ca fiind si Livia insarcinata, campania asta m-a atins tare la coarda sensibila. Dar dupa ce Liana si Mishu Georgescu de la Bere Gratis s-au chinuit atat pentru dezvoltarea serviciilor medicale (cum e chirurgia cardiovasculară) si nonmedicale (precum cresterea capacitătii de cazare) – o aripă nouă, la fel de mare ca si clădirea principală, uite ca statul roman vine si face un pipi mare cat toata Dambovita si inchide spitalul, ca „nu mai e fonduri”. Insa la minister au mai putut sa angajeze nu stiu cati directorasi, cateva fufe de secretare sau cativa sugaci de secretari de stat, care probabil ca primesc salariile a 20 de asistente si 2-3 doctori.
Si apropo de „prostia” alora de sus. Vad din ce in ce mai des copii pe strada care poarta insemne ale unor organizatii extremiste si vad din ce in ce mai des tineri care cred in ideologii extreme. Cred ca istoria se repeta. Cred ca prostia autoritatilor de acum va naste noi nazisti sau noi legionari. Tampenia si idiotenia de caum vor naste iar lovituri pentru nevinovati, pentru ca in cazul in care aceste fenomene apar, niciodata nu vor pica cei vinovati. In general pica o parte mica din ei. Si cei care sufera sunt tot „colateralii”, ca justitia. dupa cum bine stim, e „chioara”. Deci DESTEPTAREAAA si ganditi-va bine la „ceea ce va” si la „ceea ce ne” rezerva viitorul. Dupa cum spuneam si la inceputul articolului „faceti-va asigurari”, pentru ca ne putem lovi rau la „cadere”.
Andrei
KIP IN TACI

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. avemblog.net
  2. bagamare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*