„Viata la tara” – In alta dimensiune sau uitata intr-un colt?

Sal’tare
Demult, tare demult (vorba lu Vama Veche) am scris eu un post despre gospodari. Ei bine dupa ce in uikend am fost din nou prin campia Olteniei si am revazut catune uitate in intinderea de terenuri agricole. Imi place pe acolo, pentru ca lumea are LIPSA aceasta „salbaticiune a banului”. In Ilfov sau Prahova (judete apropiate de zone cu trafic intens si cu un foarte mare potential si interes imobiliar) toata lumea vrea sa vanda si sa ia bani. Cu totii aici suntem morti dupa bani. Ei bine nu acolo altele sunt valorile. Am vazut sate in care cine nu are un SOLAR sau o SERA in curte, probabil e considerat prost. Nu au cu totii case cu „tzshpe” nivele si nici cu o multime de turnulete ca in Buzescu sau Strehaia, insa au casutele vechi frumos renovate. Nu au Peugeot 207 sau Vectra C, dar si-au luat cate un Logan Diesel MCV, ca sa aibe cu ce cara legumele si zarzavaturile la oras. E ceva din cartile despre lumea interbelica, in traiul lor linistit si in sistemele lor de valori.
Sigur, nu zic ca nu avem si cazuri de sate ajunse rau, unde saracia si putinele cai de comunicare cu orasele cele mai apropiate, i-au facut sa fie inchisi, rai si chiar cu o rata mare a criminalitatii. Sate in care pentru tinerii satului cea mai tare distractie e bataia de fiecare seara cu cutite si topoare, da mai ales aia de sambata seara. Sigur pentru cazuri de genul asta as vrea sa ii vad pe politistii aia de se dau rotunzi la 112 la televizor intrand si pe acolo. As vrea sa ii vad intrand la puscarie macar 30 de zile pe toti jmecherasii satului care se cred Supermani, Nu stiu daca le-ar mai trece un pic, insa cei inca „neinfestati cu microbul” BATAIA ZILNICA, probabil s-ar mai potoli macar partial. Da ce sa ii faci STATUL ROMAN probabil isi va aminti de ei cu o luna inainte de alegerile la PRIMARIE, dupa care peste alti patru ani.
E saracie si probabil saracia ii face pe oameni mai rai. Insa uite ca si chiar saracii unii nu au uitat sa fie uniti si si-au adus aminte ca doar asociindu-se sau doar lucrand impreuna pot rezolva cate ceva. Drept pentru care uite ca in unele din sate gasesti chiar si un muzeu al altelor mestesugaresti. Sau cate un parc in centrul comunei si stai sa te inbtrebi daca nu cumva respectiva comuna a trecut la oras. Sigur ca acolo cred ca un mare merit il au si primarii respectivi. De aia zic eu vorba mare:
VOTEAZA OMULE, NU LASA PE ALTII SA HOTARASCA PENTRU TINE SI POATE DACA TE VEI INTERESA, VEI REUSI SA IL GASESTI SI PE ALA CARE SA FACA CEVA PENTRU COMUNITATE, NU DOAR PENTRU „EL SI AI LUI”!
Si ca sa nu va las cu gust amar dupa toate cele spuse mai sus, hai sa va las doi olteni get-beget care cante despre un cazan de tuica – Constatin Enceanu si Petrica Matu Stoian

Saptamana frumoasa de la Andrei… 😉
KIP IN TACI

8 comentarii publicate

  1. Fratzik si eu visez, insa n-am gasit inca job pe care sa il fac de acasa! poate dupa ce voi castiga foarte bine din blogging, ma voi retrage undeva la tara si imi voi face ferma aia la care visez de mult! 😉

  2. Viata la tara ar trebui sa fie linistita, ma tem insa ca nu cumva diavolul sa fii intrat prin ograda ca sa le fure taranilor linistea si pacea bucolica.

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. De ce ne dorim sa ne fie mai rau, noua romanilor? DE DESTEPTI CE SUNTEM! » Artistu’ zice ca…
  2. Deci, DA: NU! | Saturnianul (Arikachidoshitokikatodota)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*