Viata de student

Sal’tare. Probabil asta cu viata de student, a devenit deja o chestie plictisitoare de citit, pentru ca pe vremuri pareau „aventurile alea” un fel de aventurile Ciresarilor. Era o „viata” si o dorintza de activitate, mai mult decat sublima.

De unde si pana unde treaba asta?

Pai uite ca la 6 ani dupa terminarea Politehnicii si la lasarea in urma a caminelor din Regie (bucurestean fiind, n-am stat acolo, insa am tot „haladuit” pe la cunoscuti si in timpul facultatii, dar si mult dupa). Asa ca sunt in masura sa va spun „cum era” si „cum este”. Parca la inceputul de an era mai multa activitate. Discotecile erau pline, desi nimeni nu avea bani mai mult de 3 beri si o suta de tarie.

Nu era sambata in care sa nu auzi ca se bate mingea la un tenis in sptele caminului sau la o miutza mica pe maidanul dintre ele. Masini erau putine si in general cate un SECOND-HAND, luat prin „combinatii” si din ce scosese studentul lucrand la un part-time.

Azi ce mai e acolo? Pai sa o luam in ordine inversa. Masini ultimul racnet de parca s-a mutat SIAB-ul pe „marginea garlei” in Regie. Mingea nu o mai bat decat copilasii alora de sunt angajati ai Politehnicii si stau in caminele de familisti. Discotecile au devent deja cluburi si cheful de distractie e undeva plecat. Nu se mai stie decat sa se dea din cap si sa se dea peste cap pahare cu bauturi scumpe.

Pizzeriile sunt pline, iar la facultatile la care pe vremuri sa rupi ca sa intri cu medie, azi se intra cu dosar. Ca vorba aia, ce sa mai invete natiunea frate, cand poa’ sa ii cotzcareasca pe „ai batrani” de bani ca sa faca si copchilul facultatatea la particular, ca oricum in viata nu conteaza decat diploma aia si mai departe ma descurc eu!

NU PREA CRED CA E CHIAR ASA, DAR NU MA CHINUI SA LE SPUN DE CE, CA ORICUM NU MA ASCULTA NIMENI!

P.S. Alex (http://alexblog.ro/2008/10/21/inceputul-vietii-de-student/) e de vina ca m-au napadit amintirile si pentru ca m-am suparat pe politehnisti.

Andrei
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

 1. Ziceai ca acuma se intra cu dosar, legat de chestia asta, chiar nu mi-a venit sa cred ca nu dau admitere. Oricum nu sunt bun la mate si sunt destul de sigur ca nu intram o:-) am venit mai mult pt camin la Poli :)).
  Frumos articolul.

 2. Artistule.. Plecasi de mult din Regie ?
  Te ademenesc cu o invitatie in R2 sau.. eu mai stiu.. pe unde mai ai tu chef.
  Nu stiu cum era inainte, pentru mine e placut acum. Traiesc altfel cand sunt aici.
  Ha ! inca unu din cauza caruia eu era sa dorm supra cazat ! Rusine ALEX !

 3. @alex – nu e o suparare pe voi studentii de acum, ci pe faptul ca se duce de rapa un loc drag sufletului meu si mai ales ca se strica un act (al invatamantului de acolo) care mi-a oferit o parte din ambitia pe care o am acum!
  @KdM – sigur ca e frumos, insa daca ai stii cum era si ai putea face diferenta cu siguranta si tu ai fi un pic mohorat! 😉

 4. Eu totusi cred ca in viata conteaza diploma aia. Adica, depinde de la om la om. Depinde de cum te cheama in buletin sau al cui var/fiu esti. Daca esti un om simplu, iti mai trebuiesc si ceva cunostinte pe langa foaia aia lucioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*