Vechiul Talcioc – Poate fi REINVENTAT?!?

Sal’tare
Nu stiu cati dintre voi va mai amintiti de Talciocul de la Vitan din anii ’90. Acela pentru care se inchidea circulatia de unde este acum Autovit-ul pana la Dristor. Si se vindeau acolo frate de toate. Noi, vechi, murdare, curate, cu factura, furate. Toate isi gaseau cate un loc in portbagajul masinii sau intinse pe niste ziare Libertatea langa masina. Era o mizerie, un vacarm si un miros cum poate doar in bazarurile turcesti mai gasesti. Era si raiul ciorditorilor, care aveau si ce lua, ca lumea venea dupa perioada comunista, in care frica de hoti era destul de mica si oricum, nu la cotele de astazi. Tot in acest gen era si a ramas si astazi cam la fel cel de la Valea Cascadelor (pentru cei care vietuiesc in minunatul sector 6). Aici si acum gasesti talciocul tot cam la fel. Nu s-a schimbat sau modernizat prea mult. In afara accesului, care se face acum cu bara si cartela ca la metrou, moda fiind preluata de la „fratele” Autovit, nimic nu e prea schimbat. Nici macar ziarul Libertatea pe care isi expun unii marfa. Dar vremurile s-au schimbat si intr-o lume care pare ca vrea sa imparta totul pe internet (Facebook, Twitter, Google PLUS, etc.) iata ca au aparut si „talciocuri on-line”. Primul, cel mai mare, cel mai vechi si cel mai cunoscut este Okazii.ro. De ceva timp a mai aparut si Mercador.ro. Si dupa cum se vede vine vijelios din urma si Tocmai.ro. Va intrebati daca sunt bune? Va raspund sincer DA. Toate trei mi-au oferit sansa sa cumpar dupa ele sau sa vand prin intermediul prietenilor si sunt multumit. Mai ales ca mereu se gasesc lucruri in casa de care nu mai ai nevoie si pe care le pot folosi cu succes altii. Si pentru ca multi dintre voi aveti conturi prin acest loc, dar ati vrea si o mana de ajutor pentru a va promova aceste vanzari, iata ca acum am facut un grup pe FACEBOOK numit mai in gluma mai in serios Camera de Comert de Ocazie!, unde suntem doar cativa pana acum, dar sper sa devenim din ce in ce mai multi. Ideea de baza a acestui loc este sa ne promovam aceste lucruri pe care le vindem in diverse locuri, de genul celor spuse mai sus, insa in asa fel incat sa nu facem SPAM. Ca la o sueta prieteneasca, la care din vorba’n vorba, iti aduci aminte si spui:

Aaa, da ba uite ca mi-am adus aminte. Am de vanzare un TELEFON. Uite aici un LINK cu detalii, ca te-am auzit pe tine ca te-ar interesa unul Deci, prieteneste si relaxat, puteti da JOIN cu mare incredere

Andrei
KIP IN TACI
Sursa imagini – Madalindurca.ro

2 comentarii publicate

  1. talciocurile cele mai multe sunt prin orasele mici. acolo e patria lor, dupa parerea mea. or mai fi sin prin bucuresti, dar nu prea stiu, cum nu le-am cautat. este un fel de…si prin zona intersectia B-ul Carol cu stada aceea de la tramvaiul 21. acolo am vazut ca se aduna pescari, in anumite zile si vand obiecte specifice.

  2. Aaa, da la Armenesca. Stiu locul. Am avut biroul acolo vreo 3 ani. Erau clasici vinerea! Mersi de reamintire! – 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*