Valea Doftanei in Jurnal de Romania!

Sal’tare

Ma tin de foarte mult timp sa va spun cate ceva despre Valea Doftanei insa mereu parca am altceva de fcaut. Asa ca azi am zis ca nu se mai poate sa tot plimb acest articol prin cutia de DRAFT-uri si ma prezint hotarat sa va povestesc ce puteti vedea pe aici:

 • Lacul de acumulare si barajul Paltinu
  Lacul are doar vreo 3 km, insa privelistile sunt mai mult decat incantatoare. Barajul Paltinu a fost terminat in anul 1970, are o inaltime maxima de 108 m si o lungime a coronamentului de 465. Este un baraj de beton în arc (ca cel de la Vidraru), de 108 m inaltime, construit pe raul Doftana. In apropiere de baraj se gasesc si cheile numite „La Tocile”, in aval de conflunta cu Valea Paltinoasa. Apoi mai sunt si Cheile Doftanei (superbe), rezervatia de brad natural „Glodeasa” si pentru amatorii de pescuit lacul Paltinoasa
 • Tot in apropiere e si „vestita” dupa vremuri PUSCARIA DOFTANA. Aici am fost facut pionier in clasa a 2-a. Abia dupa mult timp prin liceu am aflat ca locul respectiv era loc clasic de „pionierizare a tinerelor vlastare comuniste” pentru ca aici facusera un pic de puscarie Ceausescu si Gheorghiu Dej.
  De luat la pas nu’s prea multe dar sunt cateva locuri: Pasul Predelus, Culmea Muntilor Baiului (prin Valea Floreiului si Vf. gagu Mare 1660 m – Traseu 4-5 ore) si Culmea Patru – Orgojoaia – Vf. Cazacu (Traseu de 6-8 ore)
  Castelul Iuliei hasdeu din Campina e un pic cam „creepy”, insa e interesant. Tristetea aia care e acolo este tot a avut insa asupra mae un rol „optimizator” cand am fost in plimbare. Ceva de genul: UITE MA CA SE POATE SI MAI RAU! Glumesc evident… Locul e lin de bun gust si are o istorie aparte si e pacat sa il ratati daca treceti pe aici!
  Baile Telega – probabil unii dintre voi va ganditi: ALEOOO FRATE O STATIUNE DIN AIA DE BOSOROGI! Ma sa stiti ca nu e chiar asa. Vara asta mi-au povestit unii care au fost ca strandul era plin ca si anul trecut. Si al fel ca si la Slanic Prahova, cred ca tine de noi sa gasim lucruri interesante de vazut si locuri misto in care sa ne simtim bine!

Auzisem la un moment dat ca pe aici s-ar afla si o ocna. Insa nu stiu daca e vizitabila sau daca nu cumva e parasita!
Si nu veau sa uit manastirea de la Brebu si ruinele bisericii din Traistieni. Sper ca v-am facut pofta sa fugiti macar intr-un uikend pe acolo!
Andrei
KIP IN TACI

8 comentarii publicate

 1. @Xplorio – nu pot decat sa ma bucurca si eu va aduc idei noi!
  @Victor Dulu – Ma sa stii ca de misto e misto, insa nu e un loc special. Doar un colt de natura numa’ bun de linistire si umplere a bateriilor! 😉
  @Andrei – nu e superb, e doar frumos! Superb era daca oamenii aveau mai multa grija de el! 😉

 2. Si nici nu e foarte antropizata zona de specimenele clasice de Valea Prahovei. Plus ca are si niste trasee foarte frumoase de plimbarit cu bicicleta! 😉

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Fanel.ro » Blog Archive » Recomand sa cititi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*