Un fel de… „Romanii sunt prosti si lenesi!” – :(

Sal’tare
Ce-mi plac mie ziaristii atunci cand scriu de parca ar fi rupti de realitate.

Tinerii romĆ¢ni nu pleacă de acasă nici la 30 de ani. Ce Ć®i ține lipiți de fusta mamei. PLUS: cum e Ć®n restul EUROPEI

Problema acestui articol e faptul ca nu cauta un pic mai adanc radacinile acestei probleme. Si anume faptul ROMANII NU AU MOBILITATE CRESCUTA, atunci cand vine vorba sa lucreze mai departe de casa, pentru ca avem o infrastructura deficitara. Si chiar si in aceste conditii, credeti-ma ca sunt (de exemplu ) o gramada de oameni care locuiesc in Ploiesti si care lucreaza in Bucuresti. Pe doi dintre acestia ii cunosc eu si au deja 8 ani de cand fac zilnic acest drum. Asa ca hai sa ne informam mai bine si hai sa vedem ca pana si sa stai in Bucuresti e dificil din pricina infrastructurii sa ajungi la servici. Exemplu – Daca locuiesti in Giulesti si vrei sa ajungi la Piata Resita, faci cel putin o ora) Apoi tot ziarista zice ca la noi inca exista foarte puternica tendinta sa ne cumparam casele / apartamentele. Si de aici inca o componenta care ne scade „mobilitatea” de care vorbeam mai sus. Ce uita domnisoara sa faca, este un STUDIU COMPARAT cu nesiguranta locurilor de munca in Romania si nesiguranta sustinerii educatiei copiilor. Nu de alta dar am mai auzit prostii de genul:

SUNTEM O NATIUNE PREA PROTECTIVA CU COPIII! II SUSTINEM PANA LA VARSTE INAINTATE, IN LOC SA LE DAM DRUMUL IN „JUNGLA VIETII” ASA CUM FAC ANIMALELE CU PUII LOR!

Pai mai inteligentilor, asta se intampla pentru ca parghiile acestei societati nu functioneaza si pentru ca sansele unei cresteri sanatoase bazata pe munca si valoare sunt inexistente in realitatea de langa noi. Plus ca animalele in jungla se ghideaza dupa instinct. Noi avem si intelect si afectivitate! Sau poate nu avem toti? NU?!? Deci, iar vad eu lumea prea in nuante de gri? Sau sunteti de caord cu cele scrise mai sus? Andrei KIP IN TACI Surse imagini – CineSunt.Info & Medicina-Informativa.Com

8 comentarii publicate

  1. Sunt de acord cu partea legata de cumparatul caselor ca atare, nu in relatie cu „mobilitatea”. Chiar cred ca noi romanii aveam o problema constand intr-un simt al proprietatii mult prea dezvoltat, altfel nu-mi explic de ce aleg unii sa plateasca sume uriase pe luna timp de 30, fara sa se gandeasca la cate se pot intampla in acesti 30 ani si care ii pot face sa ajunga in incapacitate de plata. Dar, poate e mai placuta ideea de a te da banca afara din casa pe care tu ai platit-o 20 ani decat sa te dea afara proprietarul din casa lui si sa te muti intr-o casa mai ieftina, macar temporar, pana iti mai cresc veniturile.

  2. Cred ca sunt doua cauze:
    1. Li se pare deplasat sa plateasca aceeasi bani pe chirie si sa simta ca acei bani s-au pierdut.
    2. Vor ca la finalul a 30 de ani de munca si de plata, sa se aleaga macar cu o casa. Ca astia 30 oricum sunt un chin, cu prea putine placeri.
    P.S. Romanii sunt un pic OPTIMISTI (unii dintre ei) si au incredere ca rata aceea o vor putea plati din ceva! Si pe de o parte cred ca e bine… sa ai o populatie OPTIMISTA! Nu-i asa?!?

  3. Din pacate, rezultatele acestui „optimism” s-au vazut si se tot vad din 2009 incoace cand au inceput efectele crizei pe la noi… Dar na, oi vedea eu totul negru :)

  4. Sa speram totusi ca pana la urma va veni si soarele pe strada noastra, ca doar nu va fi tot timpul IARNA! Important e sa nu ne pierdem speranta si puterea de a lupta! Daca nu pentru noi, macar pentru copii nostri! – šŸ˜‰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*