Uite asa au unii C***E legislative!

Sal’tare
Cati dintre voi nu stiti ca Grecia are probleme mari de cand cu CRIZA?
Dar cati dintre voi nu stiti ca Grecia e un paradis turistic, avand oferte de la „very low level” pana „5 stele”?
Probabil stim cu totii, ca doar vedem stiri si auzim reclame peste tot. Si uite ca in conditiile astea, grecii iau superba hotarare de a interzice FUMATUL (efectiv) in spitale, şcoli, mijloace de transport şi în orice alt spaţiu public (cu excepţia locurilor de fumat amenajate pe străzi)
Noi ce asteaptam? Probabil sa ne „creasca”. Insa in comditiile in care avem o clasa politica IMPOTENTA, cred ca asteptam degeaba. Nu ne dam seama ca din aplicarea unei astfel de legi ar intra in buget numa’ din amenzi (macara in prima faza) o gramada de fonduri. Asa cum nu intelegem ca si din alte amenzi (aruncarea gunoiului, murdarirea spatiul public si altele) s-ar face inca un buget si s-ar educa si societatea in spirit ecologist.
P.S. Si spre surprinderea unora, am intrebat si eu 10 persoane FUMATOARE ce parere au despre aceasta idee, aproape toti din ei au raspuns cu da, cu singura observatie ca sa se faca un pic mai mari de 3 pe 3 metri, pentru ca de multe ori vezi 10 oameni in acel loc de fimat, stand ca sardinele!
Andrei
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

 1. Primarul NY incearca acum sa „aboleasca’ fumatul si in spatiile publice (parcuri, strada), dupa ce deja nu au voie sa pipeze in niciun local sau spatiu de genul asta, decat pe la colturi in strada. Sa vezi ce frumos stau „manhattanezii” la costume din cladirile din Financial center la colt de cladire. Acum e posibil sa ii lase si fara locurile astea.
  .-= dojo´s last blog ..Un blog mai bun I- vreau sa te cunosc! =-.

 2. Ohooo, ce mult mai avem noi pana acolo! Insa mie mi-ar placea macar din restaurante si dicoteci sa nu mai ies putind in ultimul hal a tutun si cu ochii plansi de fum! 😉

 3. Sa dam exemple mai apropiate noua: Turcia. Este din cate stiu eu tara cu cei mai multi fumatori. Ei au interzis fumatul acum 1 an sau 2 si desi au fost manifestatii, s-au tinut tari. Ai nostri guvernanti nu au coloana vertebrala sa sustina o idee pana la capat, mereu cedeaza cand vine vorba de a pierde voturi.
  La noi unii fumatori vad faptul ca ei fumeaza in localuri ca „un drept” pe care noi, pacatosii de nefumatori, il incalcam. Eu cred ca e dreptul nostru la aer curat pe care ei ni-l incalca.
  De-abia astept sa fie si la noi localurile fara fum, sa stiu ca ies de acolo fara mirosuri si cu plamanii putin mai negri.

 4. * Si chiar si cu hotararea asta luata, turcii au din ce in ce mai multi turisti. De ce? Pentru ca restaurantele arata superb fara fumul de tigara!
  * Si apropo de „abia astept sa ies fara mirosuri”, eu imi doresc sa ma pot duce n orice restaurant cu Matei cel mic al nostru, fara sa imi fie frica de faptul ca va inhala o gramada de fum!

Trackback-uri și pingback-uri 2

 1. avemblog.net
 2. polimedia.us/fain/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*