Treci cu dintii la control, ca ajungi ca MINE!


Sal’tare
De cand ma stiu am probleme cu dintii. Nu stiu din ce cauza. Poate materialul genetic mostenit de la al mei sau fenomenul Cernobal din timpul cresterii mele! Insa ce stiu clar este ca mereu si mereu a trebuit sa merg la dentist. Sper sa nu am bafta sa ma mosteneasca si copiii in acest sens.
Clinica stomatologica a devenit pentru mine un templu la care merg din cand in cand sa ma inchin. E adevarat ca etica sociala spune ca e bine sa mergi odata la sase luni sa te consulti, dar cum noi romanii ne-am obisnuit sa mergem doar daca e urgent sau de taiat si de cele mai multe ori a trebuit sa merg, pentru ca nu am respectat aceasta regula.
Acum ceva timp am avut o problema cu un dinte pe care cariile nu l-au lasat pana nu l-au macinat total, drept pentru care am optat pentru un dinte ieftin si cu tenta de aurire. Mi se parea ca sunt smecher cand zambeam si mi se vedea acel dinte, mai tarziu am inteles ca nu e chiar atat de estetic si am hotarat sa apelez la un implant dentar, care sa se incadreze in culoarea danturii. Astazi aspectul de vestul salbatic sau de tigan cu gura nu te ajuta in societate (mai ales pe la un interviu).
E clar! NU este de joaca in problema asta. Cred ca poti sa amani multe chestii in viata, dar lucrurile legate de sanatatea ta nu trebuie sa le mai amani niciodata. Nu sari peste consultatiile periodice, pentru ca s-ar putea sa pierzi un dinte doar pentru ca ti-a fost lene sa-l tratezi in momentul in care el incepea sa se carieze, s-ar putea sa ai probleme care sunt usor de prevenit si greu de tratat.
De ce stomatologul este important in viata ta?
O dantura sanatoasa iti ofera o respiratie placuta, un aparat puternic de macinat mancarea si un zambet care sa rupa inima oricarui/ei barbat/femei. Cum lumea in care traim se bazeaza foarte mult pe relatiile de comunicare, imaginea pe care ti-o vinzi trebuie sa contina in pachet, acest zambet atragator si o respiratie proaspata, fara a fi nevoie de guma de nu stiu de care sau cine stie ce alte pastile minune. Simpla prezenta la stomatolog te poate scapa de stres si de un consum irational de produse care sa mascheze o problema medicala la care tooot amani rezolvare. Evident alaturi de asta trebuie sa respecti si indicatiile doctorului in pastrarea unei igiene cat mai corecte a dintilor.
Zambeste, daca poti! Daca nu, mergi si te consulta!
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Iti dau dreptate intru totul. Ideea este ca ne erijam usor in sfatuitori (cel putin eu) decat in exemple bune de urmat. Si eu am o dantura defecta, sa fie de la alimentatia din copilarie, sa fie ceva genetic, cert este ca, in loc sa am grija de ea cu sfintenie, am completat cu tigari si cafea la distrugerea mai rapida a ei. Acum e chiar devreme sa alerg la un doctor ca sa mi-o refaca dar astep[t pana devine urgenta, recunosc. Prioretizez alte lucruri si aici intervine problema banilor. Sper totusi ca igiena care i-o aplic sa nu ma trimita la stomatolog asa devreme.
    Am patit-o cu o masea de minte pe care am lasa-o sa se distruga rau pana am ajuns sa intru in cabinetul unei domnisoare care m-a terminat efectiv. Profesionalismul acesteia are lasa de dorit si durerile cumplite la care ajunsesem au avut un impact puternic asupra mea atunci insa pe termen scurt. acum iar neglijez dintii cu buna stiinta.

  2. Eu zic sa nu ii mai neglijezi,pentru ca vi mai rau. Cauta doctorul in care sa ai incredere si care sa aibe si o mana usoara si treci la „reorganizarea” guritei, ca e pacat de tineretile tale frumoase! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*