Trafic in Bucuresti. Rahat cu apa rece si nesimtire cu ghiotura

Sal’tare. Hai sa va povestesc cum e cu traficul bucurestean. Unde nu merge semaforu’ sau nu e un cap de creta totul merge perfect.

De ce ? Pai pentru ca se aplica (vorba unui preten mai vechoi de la meu) principiul raului mare care preia afluentzii. Cum adica ? Pai simplu ati vazut voi sa fie vreun inginer hidrotehnist, care sa opreasca Oltul, ca sa se poata varsa Oltetzul linistit in el ?

NEVER ! Asa si cu intersectiile. La pietoni cred cu tarie, ca lor ar trebui sa li se lase semafoarele sa mearga, deoarece intalnesti cazuri ca intersectia de la Lujerului sau Crangasi, unde daca ar fi nesemaforizat, pietonii ar trece intr-un sir continuu la orele de „aglomeratie maxima”. Nu ma credeti cand va spun aceste lucruri ? Ei uite ca acum vreo luna juma, toate semafoarele dupa Virtutii, inclusiv cele de la Crangasi erau pe intermitent. Credeti-ma ca era perfect traficul (sigur cu unele mici claxoane, dar oricum mai putine decat cele care se auzeau in cazul semaforizarii).

Alt exemplu este intersectia fara un fir de la intersectia Orhideelor cu Plevnei. Ei bine aici semaforizarea chiar nu are sens, pentru ca intersectia a fost vaduvita de sensul spre Gara Basarab si are forma T, iar din cate am ami invatat si io la facultate, o astfel de intersectie se rezolva perfect din semnele „drum cu prioritate” si „cedeaza trecerea”. Nu credeti ? Ei bine cu semafor coada era pana aproape de Spitalul Militar, iar fara e mereu aproape goala.

VOI PE UNDE ATI MAI VAZUT PROBLEME ? IA ZICETI CUM E SI CARE CREDETI CA AR FI SOLUTIILE ! POATE SE UITA PE ACI SI CINEVA CARE SE OCUPA DE ASA CEVA!

P.S. Am uitat sa va spun ca in mod normal timpii de semaforizare ar trebui calculati conform unor algoritmi. Si demult am vazut si niste studii de specialitate prezentate pe DISCOVERY ! Ei bine cred ca la noi nici macar normele comuniste nu se aplica pentru semaforizari.

Exemplu CLAR:
SEMAFORUL DE LA IESIREA DIN REGIE SPRE CARREFOUR, PE PARTEA CU CAMINELE ! CRED CA TINE 5 SAU 10 SECUNDE !
Sfat: BA INTELECTUALILOR, IN 10 SECUNDE NU SE POATE NICI MACAR TELEPORTA O COLOANA DE 10-20 DE MASINI ! ASA CA MAI GANDITI SI VOI CAND SETATI TIMPII DE SEMAFORIZARE!

Gata hai ca mi-am varsat naduful. Spor la circulat!

Andrei
KIP IN TACI

8 comentarii publicate

  1. Sa vezi bine pastoritul sector 1, partea dinspre nord, unde dai un ban ca sa ai o casa, dar stai o ora in coloana ca sa iesi din ea. Sau intersectia de la Stefan cel Mare cu Barbu Vacarescu, unde se afla permanent un politist, cred ca pazeste groapa celor de la Distrigaz(la propriu!, si care are permanent gura plina si nu de la fluier. Si cred ca exemple… dar Doamne Fereste sa vorbesti la telefon si sa mai fii si femeie, ca nu scapi neoprita de organu’:d

  2. Asa cum am declarat, bloguletul meu este lumea mea, supusa regulilor mele. Dar tin cont de parerile inteligente si respect cititorii, asa ca mai vedem :d

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*