Totul a inceput cu ADUCETI CATE 10 BORCANE LA SCOALA!

Sal’tare
Va aduceti aminte (cei care ati prins vremea aia) ca ne puneau o data pe luna sa venim cu 10 borcane si 10 sticle la scoala. Si tot la scoala, ni se spunea ca daca vrem niste bani de buzunar pentru cate o prajiturica, sa adunam hartie si sa o ducem la centrele de colectare. Si nu ne spunea nimeni de COLECTARE SELECTIVA. Totul in capul nostru era inclus in principul RECICLARE. Insa odata cu caderea sistemului comunist am uitat de toate, pentru ca in mintea nostra toate toate RELE. Si uite ca azi ne chinuim sa reintroducem acest „obicei” in mintea si sufletele celor care au uitat. Sigur, redescoperim „vechea reciclare” sub denumirea de Colectarea selectiva a ambalajelor. Si e bine ca s-a redenumit, pentru ca azi avem parte de boala numita PET, de care nu ne-am ingrijit la timp si care s-ar parea ca „a facut un mare puroi”, pe corpul numit Romania (de fapt daca stau mai bine sa ma gandesc, puroiul e pe corpul numit TERRA). Si solutii sunt, dupa cum spuneam si in acel articol, insa avem o lene in noi de ne doare, vorba cantecului.
Si apropo de PET-uri. Cred ca ar trebui, asa cum aduceam noi la scoala cate 10 borcane, pentru educarea civica a scolareilor de azi si pentru crearea unui semnal de alarma in mintea lor, cu referire la pericolul pe care il reprezinta sticlele de plastic (PET), sa ii puna sa aduca tot cate 10 sticle, in fiecare luna (ca sunt usor de gasit momentan). Si poate intr-un tarziu se vor trezi si parlamentarii nostri sa adopte si o lege privind obligativitatea platirii unei garantii sau a datului la schimb a unui ambalaj, pentru fiecare PET cumparat.
Va intrebati de unde pana unde m-a apucat iar cu „ecologia”? Pai odata ca mai sunt doar 4 zile pana la Let’s Do It Romania si doi, ca vreau sa o ajut pe Andreea (Tomata cu Scufita) sa isi indeplineasca visul de a avea o bicicleta.
Andrei
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

 1. Oh, chiar au existat asemenea vremuri in Romania? Io nici n-am stiut…
  Cred ca devin din ce in ce mai dictatoriala…
  Multumesc tare mult de sustinere si sper ca aceasta campanie sa aiba o finalitate pozitiva pentru toti cei care ne dorim sa facem ceva atat pentru tara cat si pentru mediu.
  >:D< .-= Tomata cu scufita´s last blog ..Primele carti =-.

 2. Mi-aduc aminte si mi se parea ok. Asa cum mi-e ok si colecatarea selectiva. Atat doar ca acum am grija ca sunt unii-altii care arunca ce nu trebuie in containerele respective si strica toata ideea. Despre Let’s Do It Romania, cu alta ocazie insa, poate dupa ce trece.

 3. * Clar ca sunt unii porci, insa cred ca toate se pot rezolva cu amenzi!
  * Atunci astept cu mare interes si parerea ta dupa ce se termina LET’S DO IT ROMANIA!

Trackback-uri și pingback-uri 2

 1. avemblog.net
 2. polimedia.us/fain/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*