Tot un fel de „fronda revolutionista”… doar ca de alt tip!

Sal’tare
De dimineata citeam articolul de la Adi despre adolescenti si mi-am adus aminte de o idee mai veche pe care vroiam sa o scriu aici. Enuntul nu-l spun acum. Insa o sa incerc sa argumentez cat voi putea precedente comparabile si de abia la final veti intelege „unde bat”!
Despre parintii, parintilor nostri, la descoperirea rock’n’roll-ului sau la folosirea automobilului, se spunea ca sunt nebuni si ca nu vor deveni oameni pe care se poae baza societatea. La vremea aceea s-a murit in accidente de automobil si multa lume spunea, ca e mult prea periculos si ca nu va ajunge vreodata la „productie in masa”!
In perioada anilor 60-70 despre generatia parintilor nostri se credea ca sunt totalmente dusi. Descoperirea drogurilor, parea ca va decima o intreaga generatie si viitorul parea mai mult decat incert. Daca mai adaugam ca tot in perioada asta a avut loc si REVOLUTIA SEXUALA, tabloul era la acea clipa destul de apocaliptic si victime au fost gramada.
Noi, generatia anilor 90 paream mai mult decat superficiali. Libertatea conferita de schimbarile petrecute acum pareau ca ne vor debusola intr-atat incat sa nu mai intelegem nimic si sa facem doar alegeri prostesti. Drogurile sunt acum mai puternice si sunt „degustate” de mai multi adolescenti. Marimea dezastrului nu se vede decat pe undeva pe la sfarsitul anilor 90 cand apar organizatii non-guvernamentale serioase si campanii puternice de prezentare a „pericolului”. Coroborate cu efectul intrarii alcoolului si al ” free sex-ului”, ca rectia la negarea traditionalismului, se creeaza un tablou mult mai grav decat cele prezentate mai sus.
Ei bine si acum vin si intreb:
CATE DINTRE ACESTE APOCALIPSE „S-AU INTAMPLAT”! Va raspund tot eu: NICI UNA! De ce? Pentru ca ceea ce se intampla cu fiecare din aceste generatii, se numeste SELECTIE NATURALA! (a nu se intelege, ca pledez pentru libertatea drogurilor, alcoolului, sexului neprotejat) Dar spun ca daca tanarul respectiv VREA neaparat SA FACA acel lucru, nu il poti opri. Si nu cred ca TABLOUL DEZASTUROSal tinerilor EMO de azi e altfel decat celelalte. Nu cred ca numarul copiilor cu „lama pe vena” va face mai multe victime decat au fost in alte vremuri si la alte generatii. E noul mod de a spune NU! E o noua identitate pe care o creeaza. Important e ca noi sa nu tratam reactia lor cu NU CATEGORIC si sa le oferim valori reale cu care sa se poata servi si carora a le gaseasca loc in PUZZLE-ul lor, asa cum si noi am gasit loc pentru valorile parintilor nostri, legate cumva de valorile pe cae ni le-am creat noi.
Si daca tot vorbeam de articolul lui Adi la inceput, uite cred ca pe de o parte putem lipi de ceea ce se intampla acum si articolul sau anterior – Fuck happiness, We need challenges! si cred ca solutia ce ami buna ar fi sa le oferim PROVOCARI, prin care sa descopere acele valori in care credem noi. Puterea EXEMPLULUI e cea mai buna!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*