manele
manele

Top 12 melodii balcanice – Copii manele

Sal’tare
Recunosc sincer ca ascult acel tip de melodii numite manele. Iar cei care cititi de mai mult timp acest blog, stiti acest lucru din alte postari. Si totusi de ce imi plac manelele astea? De ce nu ma pot abtine si ma atrag unele dintre ele? Pentru ca sunt copiate dupa melodii balcanice bune, muzica de o reala valoare, arabesti, grecesti, sarbesti, s.a.m.d. Hai sa va si exemplific despre ce vorbesc, doar cu aceste melodii balcanice dupa care sunt copiate, nu si cu manelele respective.

aVioara melodii balcanice

Liviu Guta – De ce ma minti – dupa Despina Vandi – Magapas

Costi Ionita – E vina ta – dupa Alkayos – Sagapao

Minodora la Maxim – De ce vrei sa pleci – dupa Nikos KourKoulis – Tosa Deilina

Copilul de Aur si Laura Vass – Numai tu – dupa Samira si Mami – Youm wara youm

Denisa & Don Genove – Seara de seara – dupa Arash – Boro boro

Cumetrii – Alabale dupa Salif Keita – Madan

Adrian Minune – Numele tau de azi il voi uita – dupa Elli Kokinou – Tho Perinemo

Jaga Jaga – dupa Katia Leli – Moy Marmeladniy

Costi Ionita – Buze de catifea – dupa Pindu – Peanarga

Elegance – Ce n-as da – dupa Sertab Erener – Here I Am

COSTI IONITA & ELEGANCE – NOAPTE DE NOAPTE – dupa Dina Vass – The Love I Have For You

L.A. – Toata viata mea – dupa Antique – Se Thelo

De ce m-am apucat sa le adun? Pentru ca sunt sigur ca mai sunteti si altii ca mine, doritori de muzica orientala adevarata.
Nu imi arog eu meritele pentru descoperirea acestor muzici/manele, ci inchei multumindu-le celor de pe forumul Softpedia si celor de la Muzica Buna, care au adunat in timp aceste „minuni”!
Auditie placuta!

Andrei
KIP IN TACI

7 comentarii publicate

 1. Mie sa imi spui daca melodiile alea cu „Buzele tale doua petale” si „Trup si suflet’ sunt furate de undeva. Sunt singurele care imi plac. Nu le ascult, dar nici nu ma deranjeaza cand le aud pe undeva.

 2. In sfarsit cineva care a gasit ceva timp sa se ocupe de asta, ca oficialii platiti pentru asa ceva n-au!
  Culmea tupeului am intalnit-o insa la trupa Sistem cu Luminita Anghel si „Let me try” copiata nota cu nota dupa o melodie de la mijlocul anilor 80. Atunci ma ocupam cu bisnita cu muzica fiindca aveam marinari in familie si aduceau tone de muzica proaspata din occident. Si una din melodii era atat de stupida incat saream mereu peste ea si tocmai de aceea o stiam pe de rost, nota cu nota fiindca mi se parea extrem de stupida: pe aceeasi banda de magnetofon trasesem Queen, Aha, Rolling Stones, Scorpions, etc. Si scapase din eroare si tampenia aia care ma facea sa sar mereu din pat ca sa derulez banda de magnetofon. Si cand ce sa vezi, Romania participa cu ea la EUROVISION peste 20 de ani, dar fiind atat de idioata melodia, nimeni din juriu si nici din populatia globului nu si-a dat seama de plagiat.
  :d
  M-am gandit apoi ca plagiatul este intradevar un mijloc de trai daca e facut cum trebuie:
  – sa nu fie mai bun ca originalul (deliberat schimbi un pic partile cele mai interesante), si eventual strecori o vulgaritate ca sa n-ajunga la radio si TV in urmatorii 2-3 ani si sa te trezesti dat in judecata (vezi LA cu ‘toata viata mea’, Jaga Jaga, etc).
  – sa copii fie o melodie care n-are succes international ci doar national, fie melodii extrem de proaste (ca in cazul trupei Sistem cu Luminita Anghel si „Let me try’)
  :((

 3. Navigand pe internetul in limba romana uite ca am gasit pe pagina dumeavoastra.
  Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins
  de calitatea informatiilor de pe acest sait si va urez
  cat mai mult succes!

 4. Si dintre toate articolele mele nu ai gasit si tu nici unul cu ceasuri, ca sa iti faci „spam-reclama” la site-ul tau cu Ora Exacta?
  Hai sa te ajut eu un pic:
  – Uite asta in care apare un ceas – https://www.artistu.ro/social/oameni-si-probleme/sa-vina-americanii-maica-sau-suedezii/
  – sau poate asta, in care era vorba despre „a repara” vs „a inlocui” – https://www.artistu.ro/social/oameni-si-probleme/deci-ideea-de-reparam-inca-nu-a-murit/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*