Tehnologia pentru copii! O fi bine? O fi rau?

Sal’tare
Ca un tatic dedicat ce sunt ma veti gasi mereu prin diverse parcuri alergand dupa Matei, si cu siguranta in cateva luni voi alerga si dupa Ionut. Ei bine cam in toate locurile aceste vad acea inscriptie care e din ce in ce mai des intalnita prin multe zone urbane, dar si in cateva zone rurale – WI-FI ZONE. Adica e un HOT SPOT de internet la liber si daca ai un laptop sau o tableta te poti conecta linistit. In prima faza gandul meu a fost:

DA’ FRATE, ASA TREBUIE. AM TRAIT IN SECOLUL TRECUT AL VITEZEI, IAR ACUM SUNTEM IN CEL AL INFORMATIEI SI SOLUTIA ESTE UNA DE BUN SIMT!

Nu a trecut mult timp si tot in parc am avut norocul sau nesansa sa aud discutia dintre un baietel si o fetita de 5-7 anisori. El ii explica ei cum se joaca pe tableta cumparat de tati si cum stie sa instaleze si jocuri si cum sta el pe FACEBOOK si modifica poze cu una din aplicatiile de acolo si pune ochi de vultur sau palarie sau mai stiu eu ce altceva. Ei faceau asta, stand pe un balansoar, in care nu se dadeau. Si atunci m-a cuprins un fel de teama. Oare ACER-ul meu de acasa nu ar trebui sa nu mai stea acasa? Pentru ca este tentant si cred ca il „umple” mult prea tare pe copil de informatii si s-ar putea sa clacheze. Insa mi-am dat raspunsul dupa o discutie la o bere ca mandra mea sotie. Care e acesta?
Pai problema acelor copii era ca ei aveau parinti carora nu le pasa. Sotia mea m-a vazut cand ascultam discutia celor doi copii si s-a uitat curioasa dupa parintii lor. Si acestia spargeau seminte pe o banca si discutau aprins nimicuri. Probabil si acasa fac tot cam la fel. Prefera sa le deschida copiilor un calculator sau o tableta si ei se aseaza linistiti in fata altui calculator sau a televizorului si sunt fericiti ca isi pot vedea de viata lor fara sa ii intereseze de copii. Asa ca dragilor, sa nu va fie frica de tehnologia care ne inconjoara, ci mai degraba de lenea si nepasarea fata de copiii nostri, pentru ca e foarte usor sa ne „imbolnavim” de ea!
Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*