educatie
educatie

Taxa pe PROSTIE ne trebuie ma, nu pe FAST-FOOD!

Sal’tare
Citesc la Arhi treaba asta funny si aud de dimineata la Realitatea pe un nenea doctoru’ vorbind despre „subiect”. Asa ca mi se pune pata si incep sa ii injur. Insa daca tot sunt nervos, hai sa incerc sa dau si eu solutii, ca de injurat e usor sa injuram, insa de gandit si de dat solutii e un picut mai greu.
Incep cu noi adultii. Si o spun cat pot de sincer, ca nu mai putem fi schimbati, daca ne-am obisnuit lenesi, decat daca noi ne dorim intr-adevar. E ca la slabit, fumat si renuntat la tot felul de vicii. Nu contest faptul ca exista „eroi” care reusesc, insa chiar si daca sunt unul pe zi, tot putini sunt. Asa ca daca mai auziti pe vreunul ca urla, spunet-i simplu:

Vericule, ce ar fi sa incepi cu „curatenia” de la matale si sa renunti la shaorma, pizza si punga cu Fornetti de fiecare zi. Si dupa ce reusesti asta, o sa imi faca placere sa te ascult! Pana atunci: CIOCU’ MIC si JOC DE GLEZNE!

Apoi daca ma pun sa privesc problema si din alt punct de vedere (stiu ca suna a gluma), insa primul care trebuie schimbat e nivelul de tai. Pentru ca saracia te face sa dai 8 sau 10 lei pe o panarama de shaorma, care stii CLAR ca iti va tine de foame, cat tragi la lopata o dupa amaiza intreaga sau cand impingi la kilograme serioase puse intr-o roaba. Iar salata de verdeturi ce costa 15-20 de lei si-o poate baga ala care o vinde direct in dos, ca nu-i tine de foame muncitorului respectiv decat vreo juma de ora, hai maxim o ora.
Toti spunem ca macar copiii ar trebui sa invete altfel sa manance. Insa fara exemplul nostru toata vorbaria e degeaba. Fara sa ne vada si pe noi mancand dintr-o salata sau dintr-o ciorbica sau din bolul cu fructe sau ca savuram un morcov crud, nu vom putea sa le spunem ca sunt bune. La ei acum „PUTEREA EXEMPLULUI” e cea mai buna cale de educatie. Asa ca ATENTIEEE MAAARE!

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. uberVU - social comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*