satul romanesc tarani
satul romanesc tarani

Sunt taran si imi place asa!

Sal’tare
In era internetului si in secolul scaparilor de vechile metehne si prejudecati (sau cel putin asa urlam sus si tare peste tot), insa mai spunem – VAI TUUU, PLECI LA TARA, DECI ESTI UN TARAN! Hi, HI, HI!!! sau DA DE CE SA MAI PLANTEZI MA CEVA IN GRADINA? NU SUNT PRODUCATORI LA PIATA? TU FI OM SERIOS!

Povestea noilor tarani ai acestui Secol:

Prima generatie de tarani incaltati

Ba intelectualul de rasa al Romaniei noastre dragi, te anunt ca tu nu esti (chiar si in familile cu TRECUT nobiliar), decat a treia sau maxim a patra generatie care a descaltat opincile sau gumarii. Asa ca mai lasa-ma cu basinile de genul asta, ca nu ma scoti dintr-ale mele. Plus ca prefer de o suta de ori „inteligenta” aceea nativa si originara a taranului roman, decat sclipitoarele tale elucubratii, in 10 propozitii ca sa imi spui lucruri simple.

Prefer mai bine nestiinta si solutiile lui alambicate, decat nesimtirea si inteligenta solutiilor tale. Recunosc ca si la ora actuala au o eficienta scazuta a muncii, dar asa de frumoase ganduri si asa frumoasa exprimare. Si imi aduc aminte de postul de ieri, despre Grigore Lese. Si daca tot am vorbit de ei si pentru ca am vazut un articol despre ideea spotului la Cavadoro la Navalitorul, am sa zic si despre asta un picutz.

Taranii si reclama

Ideea are cam 2 tinte: O data pe cei care chiar nu au nici o treaba cu slova si care cred ca a bea Cavadoro, e un semn de inteligenta (si sunt din astia destul de multi) si al doilea ar fi pentru cei cu simtul umorului, care isi doresc sa faca (macar odata) precum cei din reclama.

Eu unul asa vad lucrurile. Gresesc oare in ceea ce spun si despre tarani si despre reclama?

P.S. Daca tot vorbeam la inceput de tarani, hai sa va las aici ca fond muzical o Doina… ca doare „unicatul” nostru al romanilor si vine din mijlocul taranilor si din simtirile lor


satul romanesc tarani

Andrei
KIP IN TACI

5 comentarii publicate

 1. Daca nu ar mai fi tarani economia ar avea de suferit asa ca nu inteleg ce e o rusine in a fi taran,ca pna la urma toti avem radacini de undeva de la tara!
  silwest’s last blog post..Sms de dragoste

 2. Un articol foarte bun, sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste inteligenta nativa. Si ca sa accentuez si eu ceea ce ai spus iti voi spune o scurta povestire:
  Intr-o comuna din Moldova exista un mos Vasile care are 72 de ani si care a lucrat toata viata lui pamantul. Intr-una dintre discutiile pe care le-a avut cu un unchi de al meu, mos Vasile i-a spus ca de la anul nu mai mananca nimic ca nu mai poate lucra pamantul. Pe un ton serios, calm i-a spus ca gata si-a facut treaba pe pamant si de acum se va duce incet pe lumea cealalta.
  Atata demnitate, decenta si atata calm pt a privi moartea nu am mai vazut nici macar la Eliade cu „Arta de a muri”.
  Povestirea asta mi-a adus aminte de o alta scena dintr-un film mai comercial dar care mi-a ramas pe creier. In „Titanic” in timp ce toti se imbulzeau la barci sa se salveze, 5 lorzi englezi stateau frumos de vorba singuri intr-una dintre camere in asteptarea mortii fara sa se zbata si lasandu-i pe ceilalti sa fie salvati (copii, batrani, femei etc)
  Concluzia: Pentru a fi OM nu trebuie sa emiti „elucubratii” ci sa ai esenta si coloana vertebrala de OM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*