SUSPANS in doua zile cu SABIE si PESTE, dar si cu un CUB!!!

Sal’tare
Uite ca am ajuns din nou vremea in care sa va povestesc de filme vazute pe la TV, ca in ultimul timp s-a cam asternut praful pe programelul meu de TORRENT, iar pe la cinema cred ca nu am mai ajuns de vreo 6 luni. Dar hai sa nu mai lungesc vorba. Incepem cu prima parte: SABIA si PESTELE. Adica? Operatiunea SWORDFISH. Superb rol are nebunul de John Travolta! Parca e facut pentru el rolul. Sigur ca si Halle Berry, pusa ca si „capcana sexy”, intr-un rol declarat ca fiind unul din cele mai sexy ale ei, ofera „glazura” filmului. Sigur ca atunci cand filmul incepe, ca un cinefil saturat de toate scenariile cu filme despre „hackering” si „ciordales de bani din conturi”, zici ca nu prea vezi sa iti ofere ceva nou. Si dupa ce incepe si cu luare de prizonieri, zici ca e chiar un film de duzina. Insa uite ca daca ai ajuns pana la jumatate, ai sansa sa vezi ca nu e chiar de duzina filmul. Sigur ca unele din ideile „AMERICA E LINISTITA, PENTRU CA ARE CINE SA II FACA RAZBOAIE” e veche, dar nu am zis ca e un film cu super suspans si cu idei revolutionare. Insa nu te prea lasa sa ghicesti „urmatiarea miscare”. Si mai are si happy-end! Ca sa nu iti strice seara! Se prea poate, ca „placerea” asta pentru vizionarea lui, sa fie si din cauza ca de vreo 2 luni de zile nu am mai vazut un film cap-coada.
Si daca tot a inceput sa imi placa TV-ul, uite ca aseara am dat iar drumul „minunii”. Si ce credeti ca mi-au vazut ochii. Un CUB! Adica? Pe TVR1 era un film, de care imi tot spune frate-meu de vreun an si jumatate sa il vad, ca e tare de tot: CUBUL. Si azi la o cautare atenta am vazut pe net, ca exista si Cubul II. Insa nota nu e la fel de mare ca la primul.
Cu ce sa aseman senzatia a vizionare a acestui film? Pai cred ca e aceeasi senzatie de la The Mist, ecranizarea dupa romanul lui Stephen King. Sigur daca dupa The mist am batut un minut din palme, in mijlocul sufrageriei. La CUB insa, am fost extrem de suparat si am injurat vreo 5 minute, pentru ca se cam termina cu un REALITY END sau un SAD END. Vorba unui cunoscut: ASA SE INTAMPLA MA SI IN REALITATE! AIA MAI PLINI DE BUBE IN CAP TRAIESC, IAR CEILALTI, PLINI DE ORGOLIU SE MANANCA INTRE EI… SI DE MULTE ORI SE CAM SI IMPUSCA! Si sincer sa fiu, nu pot sa nu ii dau dreptate!
Si totusi de ce ii dau nota 10 acestui film? Mi-a mai placut mult metafora imensa sau (daca vreti!) comparatia acelui cub, cu ceea ce suntem noi si cu faptul ca ne cam inchidem cateodata intr-un astfel de cub si uitam ca dincolo de el e lumea reala. Acolo nu e decat o o stare de „prizonierat”, care ne ofera (e adevarat!) si o stare de siguranta. Insa nu starea de sigurantza ne-a facut sa evoluam! Asa ca de aia zic io ca filmul asta, chiar si cu finalul asta „de cacao”, merita sa ii oferiti 90 de minute din viata voastra!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*