Superba’i mahalaua Giulestiului primavara

Sal’tare
Mda, in fiecare dimineata cand plec la servici si vad toate curtile cu corcodusi, visini sau ciresi infloriti de pe Calea Giulesti, imi aduc cu placere aminte de Groapa lui Eugen Barbu si Calea Vacaresti a Tiei Peltz. Mda oameni buni, nu o mai fi ea mahalaua plina de praf in zilele lui „cuptor”, ci acum avem asfalt si e chiar udat, ca doar e destula apa in Dambovitza, insa pomii astia pardca ninsi in mijlocul primaverii iti aduce aminte de mahalalele vechi, de tigancile florarese sau de cele care iti ghicesc in palma, de parintii cu copii, iesti mereu seara la maidan, ca sa aibe grija de ala micu’, dar si ca sa mai auda ultimele barfe.
Desi un pic pervertita mahalaua asta noua, tot mai pastreaza accente ale ideii vechi. De ce zic asta? Pai si aici nimeni nu prea e isi lasa casa mai putin „inflorita” sau mai putin „gatita” decat vecinul ei. Si ii vezi pe toti cum cu mic, cu mare fac rost de niste ulei ars si reinnegresc gardurile. Altii s-au gandit pe o strada sa isi puna cativa pomisori in fata curtii. NU va spun, ca in 2 saptamani toata strada avea macar cate un pomisor la poarta. Si imi place „competitia” asta. Parca oamenii usor, usor reinvata frumosul sentiment al proprietatii, de care s-au chinuit sa ne „lecuiasca” jigodiile alea de comunisti, da uite ca nu le-a reusit!
P.S. Si daca tot v-am vorbit de mahala, hai sa va lasi si fond muzical despre dumneaei si despre floraresele de care vorbeam mai devreme – Acustic – Floraresele

Andrei… 😉
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

  1. ce frumos….am si eu pomi in gradina … pacat insa ca teiul de la poarta s-a uscat de batranete 🙁 mirosea asa frumos.. 🙂

  2. E o idee excelenta sa-ti plantezi un pom la poarta. Orice fel. In copilaria mea in toate cartierele marginase (unele chiar mai centrale) vedeai tabloul asta descris de tine. Mi-ai dat idei sa-mi pozez si eu un copac inflorit ca sa facem intrecere si intre bloguri nu numai intre curti:)

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Pomul de la Limpede… » Artistu’ zice ca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*