Suntem prea saraci…

… ca sa ne permintem lucruri ieftine

Era o vorba auzita din batrani acum multi ani si pe care eu am inteles-o in genul:

CUMPARA LUCRURI SCUMPE, DACA VREI CALITATE

Si vreo cativa ani mi-am urmat acest „indemn personal”. Sigur ca marele avantaj era ca atunci abia intrasem in campul muncii, nu aveam prea multe responsabilitati familiale sau financiare si imi permiteam. Insa anii au trecut si am observat o chestie „ciudata”!

Gaseam aceleasi articole sau aceleasi servicii de care beneficiam eu, folosite sau purtate de altii si cumparate la preturi mult mai ieftine. Evident ca samburele de invidie si dorinta de a nu mai arunca atatia bani m-au facut sa imi schimb optica. Si m-am intors putin cate putin si la IEFTIN. Doar ca am adaugat la alegerile pe care le-am facut, mai multa „cercetare de piata”, mai multe intrebari puse celor cunoscuti (care foloseau acelasi tip de produse sau servicii) si un pic mai multa informare de pe forumurile de profil.

Concluzie dupa aceasta perioada?

E ok si ieftinul si parca e mai multa bucurie la fiecare achizitie pe care o faci, pentru ca simti ca invingi acel monstru mare numit PRET. Si totusi daca nu dispui de prea mult timp pentru „research”, cred ca solutia de „avarie” ar fi sa iei produse sau servicii cu preturi medii si cu review-uri cat de cat in regula.

De unde pana unde toata aceasta „nebunie” si toate aceste ganduri „shopingeristice”? Uite de la acest site descoperit vineri http://www.myieftin.ro si pe care m-am tot jucat tot week-end-ul, mai ales pe parte de electronice, ca am ramas in urma cu aparatura si au cam inceput sa faca figuri toate, de la stick pana la televizor sau laptop.

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*