#jandarmiada 10 august civism

Suntem in sfarsit CETATENI… Si nu ne oprim!

De ce? De ce? Se auzea obsedant înainte de 10 August pe buzele cunoscuţilor mei întrebărerile de mai sus, atunci când mă duceam din când în când în Piaţa sau la Protestele mari. Şi după 10 August, cumva ca o obişnuiţă, înca se mai aud, dar cam fără vlagă.

Trecerea lui 10 August ne-a invatat ceva?

Odată cu moartea domnului Ilie Gâzea de zilele trecute , mulţi oameni par să fi înţeles că ÎNAPOI din acest drum nu mai poate fi conceput. Dar uite ca întrebarea de mai sus înca persistă şi vroiam să las răspunsurile aici, ca semn de carte pentru vremurile ce-or veni:

Pentru că merităm şi noi o Lecţie de Educaţie Civică pe care s-o predăm mai departe copiilor

Pentru că „LAS CA MERGE SI ASA!” nu mai trebuie folosit nici măcar la chestii minore

Pentru că nu e obligat nimeni altcineva „să ne rezolve curăţenia din faţa casei”. Ba mai mult, TOT NOI… suntem responsabili şi pentru menţinerea „curăţeniei”

Pentru că într-o societate democratică, precum cele din vest la care aspirăm, rolul de CETĂŢEAN implică şi multe responsabilităţi

Şi, nu în ultimul rând, pentru că spunem (cel puţin unii dintre noi), că suntem patrioţi. Ei bine acestea sunt noile tipuri de RĂZBOAIE pe care trebuie sa le purtă, noi generaţiile contemporane… acestea şi Acela cu propria lene şi dragostea pentru propriul confort

Aşa că dragilor, NU VĂ LĂSAŢI!. România şi-a redescoperit Fiorul Schimbării si E BINE. Protestul Paşnic este arma cu ajutorul căreia TOATE societăţile democratice dezvoltate la care aspiram s-au educat şi întărit.

Hai România, Hai Dreptatea, Hai Bunul Simţ!

Andrei
KIP IN TACI
Sursa imaginii – Aktual24

#jandarmiada 10 august

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*