Suntem bolnavi FIZIC? Hai sa nu fim si bolnavi IN SPIRIT!

Sal’tare
Intamplator zilele acestea trebuie sa colind spitalele, pentru a ajuta oameni cunoscuti. Si realitatea aceea grava, neputinta unora, indolenta altora, durerea pacientilor, nepasarea si hatisul birocratiei sistemului nostru sanitar, mi-au fost readuse in minte LA FOC AUTOMAT.
Si parca imi vine sa ma duc sa le dau foc alora la Guvern. Sigur, acum il avem pe Raed Arafat ministru si speram ca el sa faca minuni. Insa cu siguranta nu cred ca va putea, oricat de meserias este el. Pentru ca stiti bine ca din caca nu se poate face bici… decat daca esti vreun vrajitor din povesti. Iar pana acum nenea Raed, pare om si in nici un caz vreun Harry Potter al Sanatatii. Deci care ar fi SOLUTIA?
Pai solutia e la fiecare din noi. Si daca ne dorim cu adevarat se poate. Si mi-a placut tare mult exemplul lui Cabral cu HEMOFILIA.
Stiu ce imi veti spune:

El isi permite ca e vedeta si asa poate va schimba ceva. Dar noi?!? Pe noi cine crezi ca ne va asculta?

Pe noi ca indivizi, probabil nimeni. Insa daca vom renunta la putin din confortul nostru si vom face parte din anumite Organizatii Non-Guvernamentale, cred ca suntem mai usor de observat.
Si aici nu vorbim strict doar de sanatate. Vorbim si de ura noastra pentru clasa politica. Cred ca daca intr-adevar vrem sa o schimbam trebuie sa fim multi, care sa spunem NU sau DA.
Trebuie sa ne regasim puterea de a sta DREPTI si de a crede in PRINCIPIILE NOASTRE.
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*