ciprian stoian

Interviu cu Stoian Ciprian – Specialist Marketing Online & SEO

L-am cunoscut pe Ciprian cu ocazia evenimentului Future of Media 2016 si am publicat atunci un articol despre proiectul sau, ComunicarePR.ro – blog despre relatii publice. Astazi va invit sa cititi un interviu cu Stoian Ciprian despre noul sau job intr-o agentie de marketing online si despre activitatea sa.

Te rog sa te prezinti si sa vorbesti despre activitatea ta din mediul online.

Sunt absolvent al unei facultati de Jurnalism, fondatorul blogului ComunicarePR din 2011 si in prezent sunt Specialist Marketing & SEO la agentia re7consulting Romania – agentie de marketing online.

Cum ai ajuns draga Stoian Ciprian sa te ocupi de marketing online si optimizare SEO?

Activitatea mea in mediul online a inceput prin realizarea de design-uri pentru diferite site-uri si prin optimizarea SEO a acelor website-uri. Am renuntat sa mai realizez site-uri si m-am orientat spre redactarea de continut si desfasurarea de activitati de promovare online. Astfel a aparut actualul proiect – ComunicarePR.

Din 2012 pana in prezent, acest proiect m-a ajutat sa ma dezvolt pe plan profesional si sa doresc sa invat tot ce am nevoie pentru a imi desfasura activitatile zilnice.
In timpul facultatii am particpat la un workshop realizat de agentia Centrade, un program de training coordonat si implementat de ASER, mi-am obtinut certificatul pentru Atelierul Digital by Google, dar si certificarile Google Analytics si Adwords Fundamental.

De cat timp lucrezi Stoian Ciprian pentru agentia re7consulting?

Sunt angajat al acestei agentii din ianuarie 2017. Desi sunt relativ nou in echipa agentiei, m-am integrat perfect si sunt multumit cu task-urile zilnice.

Cu ce te ocupi in cadrul acestei agentii si ce inseamna acest job pentru tine Stoian Ciprian?

Activitatile mele zilnice consta in research de cuvinte cheie pentru clienti, realizare de continut optimizat SEO si cresterea rank-urilor in Google a site-urilor pentru care fac optimizare SEO Bucuresti.
De asemenea, ma ocup si de redactarea continutului pe care il publicam pe blog si de realizarea de materiale foto si video pentru platformele de Social Media ale agentiei.
Pentru mine, acest job reprezinta un pas important in cariera mea si o oportunitate sa invat lucruri noi, dar si sa lucrez la mai multe proiecte in acelasi timp.

Care sunt recomandarile tale Stoian Ciprian pentru optimizarea SEO a unui blog personal?

Google a dezvoltat algoritmi care iti pozitioneaza blogul in rezultatele organice in mod automat, tinand cont de peste 200 de factori de ranking, precum: autoritatea domeniului si a paginii, calitatea link-urilor primite de un blog de pe alte site-uri si bloguri, trafic si de calitatea continutului publicat in mod constant.
Din punctul meu de vedere, cele mai importante aspecte atat pentru optimizarea SEO, cat si pentru branding personal sunt:

– domeniu .ro sau orice alt tld
– continut orginal: util, informativ si relevant pentru audienta blogului respectiv
– back link-uri de calitate de pe bloguri cu autoritate in mediul online
– optimizarea SEO a temei: mobile responsive si imbunatatirea vitezei de incarcare a blogului

– realizarea logica a structurii link-urilor interne (meniul blogului si link-urile interne din articole)
– optimizarea SEO a fiecarei pagini si categorii de pe blog
– instalarea unui sitemap

– postarea de comentarii pe bloguri cu autoritate si vechime
– realizarea de profile pentru principalele platforme de Social Media
– utilizarea unui plugin pentru SEO (Yoast by SEO)

Care sunt site-urile si instrumentele de SEO pe care le recomanzi Stoian Ciprian?

Pentru incepatori recomand citirea articolelor de pe SEOmoz si utilizarea instrumentelor oferite gratuit de catre cei de la SEOmoz: keyword explorer, open site explorer, mozbar.
De asemenea, recomand celor care doresc sa invete optimizare SEO si promovare online sa urmareasca constant blogurile agentiilor de SEO din Romania.

Cam atat despre acest copil frumos al online-ului „.RO”.
Andrei
KIP IN TACI

Stoian Ciprian

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Cursuri Google gratuite prin intermediul platformei Atelierul Digital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*