Stefania Iacob… un inger c-o chitara si glas de aur!

Sal’tare
Cand vine luna Decembrie sufletul meu e doritor de FOLK muuult. De ce? Pentru ca e luna in care timp de 10 ani (de prin liceu, pana dincolo de facultate) mergeam si ma serveam cu cea mai mare portie de folk pe care o puteam lua. Este vorba de festivalul de folk OM BUN (care (apropo) anul asta se desfasoara intre 14 si 16 Decembrie la Teatrul Nottara). Anul asta nu voi putea ajunge si nici in anii trecuti nu am mai fost, ca sunt un familist cu responsabilitati… dar va incurajez pe voi sa mergeti.
Si daca tot dorinta de a asculta folk este vie si am gasit o „voce de aur”, hai sa o impart cu voi, aceasta minunata descoperire. O cheama Stefania Iacob, e din Botosani si canta senzational folk. Dar sa nu vorbim fara fundal muzical si sa nu o o laud fara dovezi… Dati voi singuri PLAY (vorba unei reclame vechi)

Asta e un cantec care daca ar fi fost cantat de Tatiana Stepa, ti se parea normal pentru stilul ei si probabil lacrimai un pic, atunci cand il ascultai, gandindu-te la soarta cruda a acestui om. Insa cantata de acesata copila de 17 ani, parca-ti rupe sufletul. Tatiana pare ca a venit printre noi si ne canta prin glasul si mana pe chitara a acestei sensibile copile.
Si daca ceea ce va spuneam mai sus nu v-a convins? Ascultati unul dupa altul cantecelele acestea si vorbim dupa aceea?


In aceeasi nota se poate incadra si acest cantecel:

Si continuam in aceesi nota… Ochii albastri ai lui Dumnezeu

Si ne oprim aici, cu un gand catre iarna care a venit „ceas” anul acesta… cel putin pentru noi cei care iubim folkul:

Sper ca v-a placut si ca imi veti lasa un gand despre ea si poate alte cantece care v-au placut.
Andrei
KIP IN TACI
Sursa foto: vladilas.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*