Stefan Tuchila vede Bucurestiul cel rece si fara suflet… TOTUSI FAIN si TOTUSI VIU ! ;)

Sal’tare
Uite ca „mizeria” numita Bucuresti are si parti bune. Nu credeti ? Cititi mai jos:
Bucurestiul anilor 2000. Majoritatea strainilor care ne viziteaza ā€žcartierele dormitorā€ simt un fior rece in spate. Poate pentru ca nu le place ā€žpoezia betonuluiā€. Poate ca au probleme cu abundenta de cutiute de parcare. Dar cel mai probabil pentru ca aceste locuri pline de arhitectura romaneasca de calitate (crema arhitecturii anilor 60-80) le aduc aminte de ceea ce ei numesc cartiere ā€žsensibileā€ / ā€žcaldeā€…..mai bine zis periculoase.
Ei bine, pana acum ceva timp nu pot sa spun ca existau cartiere ā€žsensibileā€ la Bucuresti. E adevarat, exista Ferentari, Pantelimon, Salajan si alte locuri unde baietii rimeaza dupa blocuri dar nimic comparabil cu situatia de afara. De ce? Pentru ca unul din rezultatele ā€žbeneficeā€ ale mizerilor facute in anii de glorie ai comunismului a fost mixitatea sociala, mixitatea culturala. Care este un lucru cautat, studiat cu disperare de arhitectii si urbanistii europeni.

Asa incepe idee lui Stefan Tuchila pe Blogul Bukresh… Daca v-am facut curiosi, uite cum continua treaba asta !
Andrei… šŸ˜‰
KIP IN TACI

10 comentarii publicate

 1. Cine nu stie cum arata strazile Frumoasa si micile stradute ca niste ulite din spatele caminului Moxa, vizavi de Casa Vernescu, dar in spatele acestei case, sa se duca sa vada. O sa ramana surprins cat de putin a fost atinsa aceasta parte a bucurestiului de era comunista….

 2. Si nu e singura ! Uite intre Calea Calarasilor si pache protopopescu sunt adevarate bijuterii arhitectonice. Si un lucru care ma bucura in ultimul timp e faptul ca unele din ele se restaureaza. FRUMOOOS !
  šŸ˜‰

 3. Pardon, Casa Vernescu o sa aiba o ditai magaoaie de sticla in fata…iar strazile alea din jurul Moxa deja au inceput sa se construiasca in
  stilul „sa facem cat mai multe
  etaje si fara un stil anume” ca sa curga banu gros…construim mult si prost si asta e o dovada a educatiei dictatorialsocialistocomunista

 4. Diferenta dintre capitalismul occidental si asta mioritic e acela ca la ei se construieste pentru bani dar si pentru oameni, pentru comunitate. La noi tot ce se face se face NUMAI pentru bani. Comunitatea da-o-n ma-sa ca inghite orice. Si chiar asa e!
  Toate sunt rezultate ale melanjului ala gretos de care pomeneste Coiotul

 5. Bogdane cred ca e de vina si un „melanj” ideatic tulbure in care isi doresc sa ne tina politicienii. Doar ca uite unii din noi reusim sa mai vedem prin „gaurile din patura de ceata”. Si sper ca pe viitor ceea ce vedem noi, sa putem povesti si celorlalti si (mai ales) sa fim crezuti ! Nu din alt motiv, dar momentan neincrederea e a doua natura a poporului roman !
  šŸ˜‰

 6. Eee nu-ti face prea mari probleme, ca era asta nu e prea deosebita de „cealalta”, ca tot „aia” sunt pe la putere. Si totusi in ceva (apropo de ideea intregului post) cred cu tarie ! Si anume:
  NUMAI CU MASURI DE INTERZICERE IN DOMENIUL CONSTRUCTIILOR SE VA PUTEA SCHIMBA CEVA IN „FATA BUCURESTIULUI”. DE CE ? PENTRU CA MOMENTAN NU AVEM INCA DEZVOLTATA O „SIMTIRE A ESTETICULUI”. SUNTEM NESIMTITI DIN ACEST PUNCT DE VEDERE, NOI SOCIETATEA ROMANEASCA !
  šŸ˜‰

 7. Cine sa interzica nenea? Aia care isi baga comisioane grase in buzunar pentru autorizatiile date? Aia de deasupra lor care se afla in spatele firmelor care fac constructiile pe locurile unde li s-a dat autorizatie de catre aia care isi baga comisioane in buzunar? Hai sa fim seriosi! E ca in familie in tarisoara noastra. Un fel de Cosa Nostra la nivel national:@)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*