Steaua si Rapid… ambele in sufletul meu!

Sal’tare
M-am mutat la bloc in cartierul Militari prin ’86. Stateam langa calea ferata industriala dintre Militari si Drumul Taberei (unde este actualmente Plaza Romania). De la ultimul etaj al blocului in care locuiam, se vedea perfect nocturna stadionului Steaua. Curiozitatea de copil m-a facut sa pun de cateva ori o intrebare chinuitoare tatalui meu CAND MERGEM SI NOI PE STADION Asa ca vrei, nu vrei iata-ma prin ’88 pe Stadionul Steaua. La un meci cu Flacara Moreni (care inca exista – https://www.facebook.com/CSMFlacaraMoreni). Era o agitatie interesanta pentru cei 9 ani ai mei. Si tot in acelasi an am fost tot cu tata si un unchi la un derby Steaua – Dinamo si imi aduc aminte cu mare placere o “strigatura” speciala a peluzei: HAIDE STEAUA CU 3-2 si DINAMO LA GUNOI In anul urmator am ajuns si pe Rapid, cu unul din unchii mei. Nu imi aduc aminte la ce meci, pentru ca era unul foarte calm, cu o echipa foarte slaba si Rapidul parea ca e la antrenament. Insa am ramas impresionat atunci de ecoul acelui stadion. Ecou la care ne vom intoarce un pic mai tarziu. Au venit apoi anii “90 si tatalui meu ii era teama sa mai mearga cu noi pe stadion, pentru ca incepusera sa fie microbistii destul de slobozi la gura si un pic cam violenti. Dar uite ca anii au trecut si in 2005-2006 (anii aceia superbi ai fotbalului romanesc) am ajuns sa vad impreuna cu un bun prieten acel meci superb cu Lens:

Si dupa aceea la meciul cu Halmstad:

Era o perioada superba. Daca mergeai prin oras era imposibil sa nu auzi cel putin un telefon sunand astfel:

Ii spusesera tramvaiului 41 tramvaiul UEFA. Era frumos! In acelasi sezon am fost si la un meci al Rapidului, cel cu Feyenoord

Si va spuneam la inceputul articolului de acel ecou al stadionului din Giulesti. Ei bine la acest meci mi-am reamintit de el si am vazut presiunea pe care o poate pune un stadion de sustinatori infocati prin atmosfera si prin natura constructiei tribunelor foarte aproape de terenul de joc De ce va povestesc toate astea? Pentru ca traiesc cu speranta ca vocea mea, a ta si a altora vor reusi sa reinvie acel fotbal si acea traire. Nu din alt motiv, dar ceea ce vedem acum pe gazon e un fel de turca combinata cu bamblici. P.S. Pentru viitor, daca tot suntem mandrii locuitori ai cartierului Giulesti, vreau sa ii duc pe baietii mei la cateva meciuri pe Rapid, ca sa aibe si ei amintiri dragi, ca cele povestite de mine mai sus.

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Loto, Pariuri sportive

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*