statia metrou Romana
Statia metrou Romana

Statia metrou Romana: 0 minune artistica

Sal’tare. De mult nu am mai mers cu metroul. Asa ca weekendul trecut am mers pana la statia metrou Romana. De ce? Pentru ca vara noi avem placerea sa ne luam copiii si sa mergem in plimbare pe Calea Victoriei pietonala. Si mare noastra placere este sa mergem cu „toata familia” cu metroul. Nu ca nu a merge separat in fiecare zi sau din cand in cand, insa este un alt vibe cand mergem cu totii. Si mare ne-a fost mirarea sa vedem…

Statia metrou Romana pictata 

Ne uitam la pereti ca la o galerie de arta. Evident ca nu stiam cine a facut frumoasa isprava, dar am aflat cautand pe interneti – Asociației VAR Cultural – in cadrul proiectului Orasul M. Si sincer sa fiu chiar au nimerit-o. Pentru ca stiu aceasta statie inca din vremea anilor ”90 si parca mereu a fost trista. Ca o  garsoniera confort 3, pusa fix in centrul capitalei. Iar toata aceasta pata de culoare, parca aduce acum si senzatia de spatiu dar si o caldura a spatiului propriu zisa.

Si parca acum chiar le-ar sta bine baietilor alora din anii ”90 cu CD-uri la iesire. Ar fi un fel de bazar colorat si sus ia iesire si jos pe peron. Sau poate ca de la caldura de afara a dat in mine cheful de plimbare prin bazarurile orientale de gen Istanbul sau Cairo.


Voi ce spuneti? Va place initiativa de la statia metrou Romana sau Izvor? Unde ati mai vedea facute alte minuni de acest gen? Credeti ca odata cu acest demers, toata incarcatura acea negativa si a povestilor cu „burghezia lui Dej” nu trebuie sa aibe parte de confortul metroului? Sau poate ca povestile aceste mai traiesc doar in amintirea unor batrani ca mine si pasionati de istorii nestiute ale acestui loc tare fan numit Bucuresti.

Andreim indragostit de statia metrou Romana
KIP IN TACI

familie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*