Star TREK: Visul SPATIAL al copiilor din anii ”90!

Sal’tare. Imi aduc aminte ca ora 17 in anii 90 era sfanta. Incepea STAR TREK ul cu acele cateva cuvinte spuse de Alexandru Mironov. Nu intelegeam eu prea bine toate acele chestii povestite acolo, pentru ca eu inca nu gustasem din DUNE sau alte bijuterii ale literaturii SF.

Insa glasul calm al dumnealui si pasiunea cu care povestea mi-au ramas adanc pirogravate in suflet. Si imi aduc aminte de Picard si de cum cauta el sa fie „aducatorul de pace in toate colturile Universului” pe unde mergea cu Enterprise. Si era povestea lui Data, care avea cumva un fir epic independent si care crea o punte intre masini si „sentimentul uman”.

Placerea pentru SF si pentru STAR TREK a ramas intr-unul din sertarele sufletului

Iar acum aproape doi ani baietii mei au auzit de Star Trek. Sigur e vorba de ultimele aparitii. Si atunci eu mi-am dat seama ca din aceasta SAGA, eu ramasesem doar cu serialul vazut la TV si ca nu dadusem prin filmele anilor 79, 82, 84 si toate celelelte.

Si uite ca de-a lungul serilor de week-end a iernii anului trecut am vazut toata seria Star Trek. Si trebuie sa recunosc ca m-au impresionat si am inteles de ce faceam cozi de zeci sau sute de persoane cand apareau pe ecrane intrecut, pentru ca aducea cumva o schimbare a tuturor ideilor noastre despre nave spatiale sau despre Univers. Si asta atragea deopotriva si adultii si copiii ca un magnet. Iar evolutia de la fiecare film la ecelalalt era vizibila.

Aveau o placere nebuna pentru acele cadre de-a lungul navei Enterprise care parca te face si pe tine sa crezi ca esti acolo, parte a echipajului care batea Spatiul cu viteze Warp. Si nebuniile lui Kirk, caracteristice anilor „70 si povestea cumva paralela dar mereu lipita de activitatea de pe Enterprise a lui Spoke si a poporului vulcanian, crea o poveste mai mult decat fantastica. Era un fel de superlativ al Superlativului pentru acele vremuri. Si starea asta a tinut pentru toate celelalte 12 filme inclusiv BEYOND.

atat despre minunea asta de film, care ne-a cucerit pe toti ai familiei si care ne-a deschis apetitul pentru SF. Si va voi spune ce a urmat si ce am gustat din tot oceanul de SF. Stati pe aproape!

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imagini – StarTrek.Com & Waltermetz.Com

star trek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*