social media

Social Media intre Inceputul timid si Fenomenul de azi!

Sal’tare. Exist si traiesc in mediul on-line dinaintea mediilor de socializare gen Twitter, Facebook sau Telegram. Imi aduc aminte cu drag ca in 2006-2007 cand cochetam cu ideea de blogging. Solutia noastra de social media” erau comentariile criss-cross intre bloguri.

Blogosfera si TweetMeet-urile vremurilor

Evident ca in acele vremuri cele care erau un mediu agitat si plin de activitate. Erau atractive atunci articolele de la Zoso, VisUrat (Sebastian Bargau) sau Arhi. Timpul a trecut si iata-ne activi pe Twitter. Si primele adunari offline au fost Beer Tweet Meet-urile.

Erau cazuri in care se adunau acolo poate si cateva zeci de bloggeri. La altele mai “cosy” ne adunam 10-15 oameni. Fiecare din ele au avut farmecul lor. Cele care probabil au lasat in sufletul meu cele mai frumoase amintiri sunt Christmas Blog Meet-urile organizate de Adrian Cristea si care pareau Social Media de azi.

Empatia ca MOTOR!

Se simtea in ele o doza mare de implicare afectiva si de fiecare data. De ce? Pentru ca mister Adi gasea cate ceva nou pe care il aducea in organizarea acestor evenimente de socializare.

Alte evenimente de inceput care imi placeau, pentru iesirea din online in offline au fost cele organizate de Bobby Voicu. Chiar aceasta denumire o avea de Beer Tweet Meet si a fost faina cea de la Terasa Floreasca (aceea cu piscina). Era o placere de a comunica si de a ne cunoaste.

Social Media – Socializare Om la Om!

Sigur ca nefiind inca mediile gen Facebook si neexistand atatea poze puse online, noi ne doream foarte mult sa ne vedem “in carne si oase”. Si o faceam cu ajutorul acestor intalniri. Era un tip de social media care crea relatii “grele”, care au dus in unele cazuri la parteneriate de succes care exista si azi.

Stiu ca veti spune ca simtiti in vocea mea un fel de nostalgie a acelor vremuri, care mi se par mie “mai bune”. Si este intr-o anumita masura adevarat. De ce? Pentru ca usurinta cu care putem face azi tot felul de servicii sau activitati online (inclusiv socializarea pe social media), parca ne face din in ce mai lenesi. Si parca lenea asta ne omoara incet, incet si imaginatia.

Si de unde in alte vremuri o problema isi gasea 1000 si una de rezolvari foarte rapid, astazi parca nici cele mai elementare probleme nu mai sunt rezolvate sau sunt rezolvate doar partial. Sau poate sunt eu un batran care nu intelege prezentul si nici noile posibilitati de a crea continut.

Andrei, inca incepator in Social Media!
KIP IN TACI

social media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*