siguranta auto

Siguranta: Sofer? Parinte? Protector? De ce nu toate 3 Deodata

Sal’tare. Dupa cum va spuneam acum cateva zile azi in postatea cu siguranta auto eram programat la cursul Ghidul Parintelui Responsabil la Volan. Si plecasem cu gandul ca vom invata cum sa pastram distante, cum sa nu acceleram prea tare prin oras si cum sa nu facem rabat de la a-i tine pe copii in scaunel sau centuri. Insa a fost MAI MULT DECAT ATAT. A fost MULT MAI MULT!

Povesti cu siguranta de la Parinti

Si ca sa nu credeti ca exagerez aiurea am sa las cuvintele colegei de clasa Cristina Ologeanu maestra de aventuri la Blogul Mamei:

Teoria ca teoria, dar partea practică nu se compară cu nimic! Un exercițiu ce te trezește la realitate, te face să conștientizezi cââât de important este să fii un șofer, dar și un pasager, responsabil.

PUTEREA DE IMPACT LA 13 KM/H ESTE MAI MULT DECAT EDIFICATOARE PENTRU ORICE SOFER DORNIC DE ADRENALINA!
ITI SIMTI EFECTIV TOATE ORGANELE CORPULUI IN ACEL MOMENT!!!

Si ca un fel de concluzie

Dupa intreaga zi petrecuta acolo, as vrea sa spun asa:

  • Cred ca acest curs impreuna cu cel de Siguranta Auto Copii ar trebui facut inainte de nasterea primului copil. De ce? Pentru ca toate acele detalii sunt (poate!) mai importante decat cum infasam copiii. Pentru ca lumea contemporana, pentru problemele simple a gasit deja Solutii, insa pentru asemenea chestii „complicate” si care tin cumva de „latura noastra salbatica si adrenalitica”, nu au solutii
  • DE CE NU AU SOLUTII? Pentru ca acestea trebuie sa vina din noi si sa le adoptam in totala cunostinta de cauza. Iar aceste doua cursuri… „servite” in perioada dinaintea aparitiei minunii, care va schimba cursul intregii noastre vieti (in care suntem practic TOTAL DESCHISI), cred ca ne pot face Oameni cu O „mai mult decat mare”.

Si inchei cu superbele cuvinte ale dragei Laura Frunza dupa cursul de azi… cuvinte pe care eu le-am auzit acolo langa standurile de Defensiva:

Am trecut prin spaima vieții la testul de impact, după care testul de răsturnare mi s-a părut floare la ureche. Sper sa nu fie niciodată nevoie sa ies sau sa scot copiii dintr-o mașină răsturnată, dar e informație pe care n-o știi instinctiv (ba instinctiv poți face mai mult rău, poti muri încercând să ieși din mașina răsturnată) și e bine s-o înveți.
Cursurile astea de conducere defensivă sunt aur pentru orice șofer, mergeți și le faceți, vă pot salva viața!

Multumirile care merg cu siguranta la:

Multumesc Academia Titi Aur. Multumesc Ramona Vrabie Aur, initiatoarea CURSULUI.

Multumesc ParentingPR pentru ca am putut face parte din aceasta minunata echipa de promovare a unui Curs, care ar trebui sa devina Obligatoriu, intr-o lume cu prea multe pericole si prea multi iresponsabili in traficul din Romania.

Si nu in ultimul rand un mare MULTUMESC domnului trainer Mihai Marin care ne-a povestit si asistat la toata aventura de astazi!!!

KIP IN TACI
Andrei

siguranta auto

4 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*