Si INREGIMENTAREA prinde bine…

„CIVILULUI PREA BLEG SI PREA UMIL”

… zicea o veche melodie a lui Vali Sterian. Insa vad ca desi au trecut 20 de ani de cand tot ascultam melodia asta si nu am inteles ideea. Ba mai mult, inca nu am inteles ca nu avem nevoie de un TATUCA. Nu am inteles ca toate merg bine sau chiar foarte bine, daca ne facem curat in propria ograda, daca avem grija sa nu calcam in picioare principiile, libertatea de exprimare sau spatiul intim al celui de langa noi.
Apropo de TATUCA. Eu credeam ca meteahna asta, noi o avem intrata in suflet din cauza comunistilor. Insa acu’ vreo 2 saptamani stand la o bere si la discutii despre istorie cu un prieten vechi, am ajuns la concluzia ca noi meteahna asta o avem de mult. Sigur tot atunci ne-am dat seama ca pe undeva prin perioada interbelica reusiseram (macar partial) sa scapam de ea si sa avem COJONES. Insa dupa ”44 ne-am intors la „cocina”.
Asa ca suparat ideologic fiind de atunci, vin acum si va spun:

Hai oameni buni sa ne trezim! Fie ca va inregimentati profesional, ideologic sau principial, nu acceptati orbeste acele principii sau acea ideologie. Treceti frate ideile acelea prin filtrul propriei ratiuni! Ganditi inainte sa ziceti DA! Intrebati-va (Oare e bine pentru mine? Oare le e bine si celorlalti?) si intotdeauna trageti concluzii. Nu fiti oi manate de cate un cioban, pentru ca nu intotdeauna ciobanul are ganduri destepte sau oneste si riscati sa fiti „carne de tun”!

Sigur ca parca aud intrebari din OFF – PAI SI CU AIA CARE NU AU EDUCATIE, STUDII SAU CHEF DE A GANDI CE TE FACI?
Eee, uite ca astia nu sunt un grup compact. Si o sa ii impart eu imediat pe caprarii

  • CEI FARA EDUCATIE sau STUDII – nu intotdeauna scoala sau cei 7 ani de acasa sau anii de scoala iti dau capacitatea de a spune NU VREAU SA FIU IDIOT sau posibilitatea de a observa ca unii de ne iau de prosti. Si credeti-ma ca din copilarie si pana acum am tot intalnit oameni de la tara cu 4 clase sau muncitori necalificati de pe santiere, care aveau o gandire superba si o inteligenta nativa care m-au lasat masca. Pai si de ce nu au ajuns mai sus? Motivele sunt diverse si nu sunt obiectul discutiei de aici, insa poate vom vorbi odata
  • Despre CEI CARE NU AU CHEF SA GANDEASCA este insa o alta discutie. Ei propriu zis, daca sunt „inregimentati”, e clar ca ceva i-a adus acolo si ceva au gandit ei cand au ajuns. Asa ca nu stiu cat sunt ei de vina „pentru ce au gandit” sau cat au fost „de destepti sau de prosti”, cei care au creat idei usor de ingurgitat si de pacalit sau cat de greu de inteles si de acceptat si uitate in niste rigori invechite le au ceilalti

Concluzii

  • Cei care sunteti conducatori de „REGIMENTE” – E usor sa duceti „turmele” catre actiuni care sa servesca interese obscure, pentru ca oamenii sunt atrasi de caile facile si de rezultatele obtinute usor. Insa pe termen lung cam cat credeti ca va tine? Proverbul ala cu MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE chiar e valabil. Si cu siguranta va exista intotdeauna un IUDA care sa va tradeze. Asa ca ganditi-va de 2 ori inainte. Plus ca in tara in acre am ajuns la fundul sacului acum mai e de furat doar sacul. Si in fond si al urma urmei e bun si asta, ca isi scoate banii. Insa stiti voi cat de superba e dezvoltarea si promovarea prin idei reale si pe principii sanatoase. Sunt unii antrenori, ingineri, directori sau primari care au adunat zeci de ani in buchetul profesional si nu ii poti da jos de acolo nici cu „buldorezul ideologic”
  • Cei care vreti sa va „inregimentati” – Deschideti frate ochii si cantariti fiecare decizie si prin prisma voastra si prin prisma altora. Pentru ca suntem usor de pacalit, atunci cand vedem o singura fateta a unui cub. Trageti-va in spate si priviti cubul in ansamblu, ca nu suntem turme de animale!

Si daca tot vorbeam de o melodie a lui Vali Sterian la inceputul articolului, hai sa inchei cu ea:


Andrei
KIP IN TACI
Sursa imaginii –
Sorin Platon

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. polimedia.us/fain/
  2. avemblog.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*