Sexual… – Partea a II-a – Replica unei femei!

Sal’tare
Dupa cum va spuneam ieri la Sexual, textul a primit si replici din partea unor buni prieteni. Nu oi da decat doua, pentru ca nu vreau sa plictisesc si nici sa repet anumite idei. Prima este a unei vechi amice, care are acasa o mandrete de fata de 15 ani….

Marturia unei mame de adolescenta

Buna dragilor
Numele meu nu este important. Puteti sa-mi spuneti doar D, daca vreti sa aveti un reper.
Ne uitam in fiecare zi la seriale americane si ne simtim puternice noi femeile, atunci cand vedem vreuna din eroine tine un discurs frumos despre puterea si independenta noastra. Dam din cap afirmativ cand vreo sexoloaga ne spune la televizor, ca e normala autostimularea si descoperirea propriei sexualitati si nu in ultimul rand, afirmam ca suntem oameni destupati la minte si ca nu avem nimic impotriva magazinelor cu profil sexual, ferite insa de ochii celor sub 14 ani.
DAAAR (pentru ca exista si un mare DAAAR)

  • Atunci cand vine vorba de independenta noastra, atunci cand vine vorba despre puterea nostra de a spune NU sau DA, impotriva vointei sotului sau impotriva vointei familiei sau impotriva „valului” societetii, nu mai suntem ca alea din filmele americane. Suntem romance proaste, obisnuite sa credem in cacatul ala de expresie „Trestia se-ndoaie dupa vant”
  • Atunci cand gasim jucarii sexuale la fiica noastra aflata la vasta adolescentei suntem revoltati. Pentru ca e mai greu sa acceptam prin educatia rigida (la acest capitol) primita de la parinti, sa acceptam ca poate ea vrea sa incerce mai intai un vibrator, inaintea unui barbat. De ce? Pentru ca ea vrea sa stie un pic inainte „cum va fi” si sa fie pregatita psihic pentru momentul acela
  • Si nu in ultimul rand… atunci cand ea sau el vor saisi manifeste dorinta de libertate, fumanad o tigare sau dorind sa faca una din multiplele nebunii ale varstei, noi spunem doar un simplu NU, fara argumente… pentru ca nu intelegem ca in fata nostra sta deja un om matur. E adevarat, inca neexperimentat, dar langa noi este un om care a intrat in maturitate. Iar dezvoltarea sexuala, psihilogica si afectiva a copilului nostru va fi foarte tare influentata de stilul in care stim sa ne raportam, acum, in adolescenta la nevoile si responsabilitatile cu care se confrunta el

Cu drag, D.
***
Sper ca v-a placut ce a scris fata asta faina.
Andrei
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

  1. materialul tau mi-a amintit de mine. cand aveam vreo 16 anisori, asa. mama imi zicea tot timpul sa nu faci sex. dar, nu mi-a explicat niciodata dc sa nu fac? cand sa fac? daca sa fac vreodata? cum sa fac? mentalitatea aceea comunista, in care nu vb cu copilul tau despre sex sau in cazul meu, vorbesti doar sa-i zici sa nu faca.

  2. @carolina – hai sa iti povestesc eu una si mai tare. Aveam 13 sau 14 ani si m-am trezit cu prima ejaculare nocturna. Un pic speriat, un pic rusinat am vrut sa vorbesc cu cineva. M-am dus la tata si parca nu am avut curaj. M-am dus la mama si mai de voie mai de nevoie, i-am povestit. Acu si mama, fata crescuta la tara, s-a inrosit mai rau ca mine, insa a gasit solutia optima. M-a trimis la o prietena de familie ginecolog, unde am primit lamuriri si sfaturi pentru viitor. HAPPY END! – 😉

  3. asta e cazul fericit, dar Romania e mult mai pudica in cazurile astea, nu am fost educati sexual, tin minte ca nici in scoala nu am facut anatomie pentru ca profesoarei nu i s-a parut ok sa ne prezinte acel capitol. Ca in multe alte domenii mai avem mult pana ajungem si noi ca „dincolo”.

  4. Daaa, imi aduc si eu aminte. Ne vorbea despre organele sexuale soptit, repede si rusinata de parca facea sex acolo pe catedra in fata noastra. Si nu a dat nici macar o lucrare din acel capitol si nici nu a ascultat pe cineva.
    Ca dincolo? Poate vor ajunge copiii nostri, daca noua nu ne va fi lene, sa mai fim ca parintii nostri! – 😉

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Sexual, DA! Dar pana unde?!? | Parerile Artistului in Blogosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*