Serenada din trecut… un vis interbelic!

Sal’tare
Aseara am asistat la un spectacol superb. Domnul Tudor Gheorghe imbracat ca un domn din perioada interbelica ne-a evocat acele vremuri prin cantec si nu numai. A stiut sa faca o punte superb aintre acele vremuri si aceste vremuri. A avut placere sa rada, sa faca glume, sa se joace cu instrumentistii. A avut chef sa se joace ca un om mare ce este. Sigur ca poate de vina a fost si Gradina de Vara a parcului 23 august. Pentru ca oferrea un cer superb, un miros superb al copacilor si mai mult ca sigur o LIBERTATE mai speciala pentru „ONE MAN SHOW”menul care este dumnealui.
Muzica a fost in mare parte dupa albumul CALVARUL UNEI INIME PRIBEGE. Recunosc ca „mort dupa nenea Tudor” cum ma stiti eu m-am umplut de placere. Nu o sa va vina sacredeti dar tot uitandu-ma si ascultandul am umplut lista telefonului cu vreo 20 de „note si activitati”. A fost frumos si cand luna a rasarit desupra gradinii si parca ne teleportasem in acele timpuri.
Mi-a placut ca pe langa mine am mai vazut oameni in varsta care stiau sa se tina in brate si sa isi zambeasca sagalnic. Sper ca la varsta a doua asa sa arat eu si cu mandra si draga mea sotzioara. Si tot apropo de public, mi-a placut ca suntem multi din cei mititei care il placem pe nenea Tudor si ca poate unii din noi mai le cantam si mandrelor noastre cate o serenada dupa albumele dumnealui.
Pacat ca a fost doar 2 ore si pacat ca pe nenea Tudor nu il face nimeni un mic „profesor de viata reala” pe la vreun post de televiziune, caci cred ca ar rupe un pic audientele!
Si ca sa nu mai lungesc vorba uite cum au vazut si copii aia frumosi de la APROPO.RO evenimentul asta fain. Aaa, sa nu uit. Spectacolul asta a fost si pe la malul marii. Uite cum a fost acolo, relatat de Telegraful Online.
Si cu siguranta nu pot pleca de aici fara sa va las si o piesa pe care a cantat-o si acolo si care imi suna si acum in minte.

P.S. Promit sa mai revin mult timp de acuim inainte la lucrurile interesante care s-au facut si spus acolo!

Andrei… 😉
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

 1. Daca e vorba de ani sa stii ca in Decembrie el vine si pe la Festivalul de Folk Om bun unde biletele sunt mai ieftine.
  Daca e vorba de distante, sa stii ca merita sacrificul! 😉

 2. Nea Tudorica e un zeu trubadur care si-a permis sa coboare din cer si sa ne impartaseasca din zeitatea lui taraneasca si autohtona.
  Oltean ager la minte care incearca sa arate lumii si semenilor sai greseli care trebuie reparate, pacat ca ai lui nu vad si nu asculta ceea ce el ii invata si in continuare vezi la tv belicozitati caracteristice zonei din care provine.

 3. Ca bine le zici tu ma baiatule! Si mai adaug eu: SI PREA MULTI DIN ZONA OLTENIEI, IL FOLOSESC DOAR CA STINDARD SI PREA PUTINI INTELEG SI CEEA CE ZICE NENEA TUDOR! 🙁

 4. @forexant & @artiistu: Trebuie ceva timp pana sa ridici tavalugul comunismului din mintile oamenilor.
  Educatia prinde mai greu ca prostificarea.
  Masele au nevoie de modele si de traducatori care sa le canalizeze energia spre ordonare.

 5. Poate ca da sau poate ca nu! Cred ca totusi noua ca popor ne cam lipseste si hotararea si ambitia. Avem mereu acel „lasa ba ca merge asa” ca solutie la toate problemele.
  P.S. Fanele, stii bine ca nu imi plac generalizarile, asa ca hai sa nu le folosim ca stii si tu prea bine ca nu fac nici un bine nici celui care se vazeaza pe el cand creeaza o teorie si nici pe cei care nu se „muleaza” pe teoria respectiva!

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Artistu zice… » Nenea Tudor iar reuseste sa ne lasa masca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*