Serbia: Fata aceea puternica

Sal’tare. Imi aduc aminte si acum acel martie 1999. Acel an si acea luna in care politicienii s-au gandit ei ca ar fi bine sa deschida spatiul nostru aerian pentru ca avionele NATO sa poata trece pentru a bombarda Serbia. Atmosfera si implicatiile de atunci e clar ca nu erau unele simple, cu o Europa de abia iesita din RAZBOIUL RECE, „epoca comunista” si perioada embargoului Serbiei. Si chiar cu riscul de a nu mai fi acum in UE, cred ca atunci ar fi trebuit sa fim alaturi de sarbi, nu impotriva lor.

Sigur ca puteti replica:

PAI SI VROIAI SA FI CA EI ACUM? – Serbia vrea mai repede in UE

NU sunt sigur de raspuns. Insa de multe ori m-am gandit, ca poate ar fi fost mai bine sa nu fi intrat atat de repede in UE. Poate asa nu s-ar fi intamplat toata acea coruptie cu fonduri ale Uniunii Europene si poate daca sufeream un pic mai mult, eram priviti acum ca Parteneri si nu Coruptii aia din Est sau Tiganii. Zic si eu, nu dau cu parul.

Plus ca mai e ceva. Toata perioada asta, plus razboiul si greutatile i-au facut pe sarbi sa ramana DEMNI. Noi dupa ce am scapat de comunism ne-am gandit sa ne vindem Demnitatea pe o pereche de blugi si niste guma Turbo… Sau poate ne-o putem recupera intrebandu-ne si cautand-o pe versurile celor de la Parazitii?

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*