optimism sau pesimism #pepozitiv #PePozitiv Motivational
optimism pesimism #pepozitiv

Optimism sau Pesimism? Post-Pandemie va fi sigur schimbare. #PePozitiv

Sal’tare

Dupa aceasta perioada de Pandemie sunt sigur ca va exista o schimbare. Optimism sau Pesimism ma intreb eu in titlu, dar in suflet urla dorul dupa mult BINE. Tocmai de aceea vin acum si incerc ca vorbesc cu voi si poate IMPREUNA (asa cum spuneam si ieri) vom gasi mai usor raspunsul.

Cum? Cat? Care? Un drum spre schimbare. Optimism sau Pesimism… de noi depind

In aceasta seara m-am intalnit cu un prieten care mi-a „ridicat la fileu” aceasta tema. Si ne intrebam ce va fi in epoca aceasta Post-pandemie. El mai pesimit, iar eu Ultra-optimist asa cum ma stiti. Eu vad cim oamenii si-au regasit familia si placerea de sta alaturi de ei si de a imparti bucuriile marunte ale acestei perioade.

Si poate ca lucrurile ar sta altfel daca am intelege care e CHEIA acelei perioade in raport cu ceea ce traim azi. Iar aceasta cheie cred este EDUCATIA. Si fara sa fiu rautacios, cred ca societatea noastra de azi sufera la acest capitol. Insa nu din punct de vedere al informatiilor, ci mai ales din punct de vedere Emotional. Vremurile trecute, prin natura lor ne invatau sa fim „descurcareti” si colaborativi, pentru a reusi.

Astazi pentru ca avem o lume atat de facila suntem din ce in ce mai egoisti si din ce in ce mai putin colaborativi. Asa ca de aici si calitatea actului Educativ, fie ca vorbim de cel institutionalizat sau de cel autodidact. Pe de alta parte avem parte si de un aparat administrativ care nu ne ajuta deloc si nici nu ne confera unclimat in care sa ne putem dezvolta caracteristicile de mai sus.

Pai si ce facem? Cum mai iesim din paradigma Optimism sau Pesimism?

Cred ca doar incapatanarea unora, cu riscul de a-si sacrifica viata personala va putea aduce schimbarea mult dorita. Si odata ce exemplul lor va fi replicat e posibil sa ajungem la „masa critica” despre care faceam vorbire ieri.

Andrei – Curios in cautarea Optimism sau Pesimism!
KIP IN TACI

optimism sau pesimism #pepoziti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*