Sarmele pe vremea cand erau cabluri

Sal’tare. Aseara la Oktal ne-am hotarat sa iesim la o bere, ca nu aveam chef nici unul sa ne ducem acasa. Si pentru ca fusese o zi plina de impachetat si incercat Laptopuri, cat am baut cei „doi metri de bere” numa’ despre ele am vorbit. Si daca tot am plecat cu un Laptop HP ProBook 4720s care trebuia lasat la un client care statea la 2 statii de sediu si care parea o gentuta de fete, la cat de usurel era, ne-am amintit cat de greu era un laptop vechi, de iti rupeau spatele sau umarul cand le carai.

Primul vazut de mine, a fost un Toshiba 3100E, la tata la servici. Cred ca aveam vreo 15-16 ani si de abia trecusem de HC-uri si pusesem mana pe vreo doua 286-uri. Doamne cat de important si cat de tare mi s-a parut cu ecranul lui ala portocaliu si cu faptul ca puteam sta oriunde in birou cu el.

Dupa aceea unul din colegi si-a amintit de Toshiba T1900S care avea atasat de el o bila bagata intr-un suport si care era de fapt precursorul banalului mouse de astazi. Sigur ca pe vremea aceea cica „mouse-ul” ala a atras muuulte priviri si a nascut mute vise in mintea cunoscutilor sai care il vedeau. Si cea mai tare operatiune (care ii fermeca pe toti la acea vreme) era banalul DRAG and DROP.

Si inainte sa plecam unul din colegi si-a amintit si de primul laptop care arata in stilul celor de azi. Era un Compaq, alb cu tastatura exact ca cea a tastaturilor normale. Facea zgomot, era greu, insa la vremea aceea era cel mai tare pentru ca avea Windows 95, iesire de boxe si CD-ROM. Doamne cate chefuri a suportat laptopul ala prin camine. Cica ar fi trebuit declarat „erou al chefurilor din Regie si Grozavesti” si decorat cu steaua Romaniei in grad de cavaler.

Voi drajilor si drajelor ce amintiri aveti cu „vechituri” de genul asta?
Andrei
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

  1. Eu nu-mi amintesc de primul laptop, dar stiu sigur ca primul telefon mobil pe care l-am avut (de la firma, desigur) era mai greu decat orice laptop aflat acum pe piata. :D

  2. Primul meu telefon a fost un Bosch 608 si dupa aia un Alcatel One Touch Club (care a rezistat eroic vreo 4 ani). Si sa stii ca nu era greu. sau cel putin mie nu mi se parea…

  3. Prima data cand am pus mana pe un laptop era in ’90. La mama la job venise un olandez cu care m-am imprietenit :D si cat timp preda imi lasa laptopul sa ma joc pe el :)

  4. Na ca ne-am potrivit la telefon Bosch 608 a trecut toate testele de rezistenta posibile si imposibile. Despre laptop? Primul, adus din state cu win 95. Toshiba.

  5. Mda. Ce vremuri. cand telefonul era doar de vorbit, nu ca acum cand face orice in afara de cartofi prajiti!:))))))
    Mda WIN 95. Apropo de el, imi aduc aminte ca disketa de BOOT pt WIN 95 a facut bine multor calculatoare din cartier si mi-a adus multa bere! :)))))

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Experiment | toane | admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*